1937 tarihli bir tablo, zamanda yolculuk tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi

1937 tarihinden kalan bir tablodaki ilginç detay, zaman yolculuğunun gerçek olabileceği tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi...

Eski bir tablo, zamanda yolculuk yapılıp yapılamayacağı sorusunu bir kez daha sorgulamamıza neden oluyor. 1937'den kalma bir tabloda, Kızılderili bir adam akıllı telefonuna benzeyen bir cisme bakarken görülüyor.

Bay Pynchon ve Springfield'e Yerleşme” başlıklı resim, şehrin gelişimi sırasında Springfield, Massachusetts'in kurucusu ve kolonisti William Pynchon'u tasvir ediyor.

Pynchon, Boston'da yasaklanan ve Boston Common'da yakılan ilk kitap olan The Meritorious Price of Our Redemption kitabını da yazan kişi. Garip bir şekilde, William Pynchon, beğenilen roman yazarı Thomas Pynchon'un atasıydı. Bunların hepsi oldukça ilginç şeyler olsa da, tablodaki asıl dikkat çekici şey, resimde açıkça gözüken bir Kızılderili adamın bulunması ve elinde cep telefonuna çok benzeyen bir cisim tutması.

Görüntü Reddit'te paylaşıldı ve pek çok kişi, çeşitli senaryolar üretti. Hatta yanında görünen elleri bağlı adamın “zaman yolcusu” olduğu ve telefonun ona ait olduğu, çünkü pantolonunun modern giysilere benzediği bile söylendi.

Ayrıca sanatçı Umberto Romano’nun, hayal bile edilmeden onlarca yıl önce boyanmış olmasına rağmen, tabletinde video izler gibi gözüken bir kadının bulunduğu bir tablosu da var.

Mantıklı açıklamalar açısından bakıldığında, tablo çizildiği sırada popüler bir eşya olan ve ticareti yapılan bir eşya olan bir el aynasının resmedilmiş olması çok daha olası gözüküyor. Başka bir deyişle, zaman yolculuğu sırasında telefonunu kaptıran bir yolcudan daha mantıklı bir açıklama olduğunu söyleyebiliriz. Ama yine de, resimdekinin cep telefonu olabileceğini düşünenler var ve bu tablo, onlar için zamanda yolculuğun yeni bir kanıtı olmaya aday... 

Sonraki Haber

Forum