15 dolarlık telefonun marifetleri...

Sadece 15 dolarlık basit bir telefon kullanarak nelerin yapılabildiği sizi de şok edecek!

GSM aramalarının kırılabildiğine ve dinlenebildiğine dair iddialar araştırmacılar tarafından senelerdir ortaya atılıyor ve yeni bir şey değil. Ancak bunu 40.000 dolarlık bir aletle yapmak ile 15 dolarlık bir aletle yapmak arasında biraz fark olsa gerek.

Security Research Labs araştırmacısı Karsten Nohl ve OsmocobBB proje programcısı Sylvain Munaut, yakın zamanda Berlin'de yapılan bir konferansda yeni bir yöntem sayesinde GSM aramalarını kırmanın birkaç dakikalık iş olduğunu söylediler. Nohl ve Munaut'a göre 15 dolarlık bir cep telefonunu kullanarak aramaları ve metinleri ileten konum bilgisini algılamak çok da zor değil ve bunu başardığınızda modifiye edilmiş bir firmware ile ham veriyi çözmek üzere laptop'unuza göndermeniz mümkün.

2TB'lık ön-işlenmiş şifreleme anahtarlarını kullanan kırma yazılımı, görüşmeye yaklaşık 20 saniyede sızmayı başarıyor ve artık bu noktadan sonra GSM görüşmesini canlı olarak kaydetmek işin en kolay kısmı oluyor.

Bu tür açıklamaların güvenlik yetkililerinin önemlerini artırmasına neden olacağı kesin, ancak bunun tam olarak neyi değiştireceğini söylemek zor olsa gerek...

Sonraki Haber

Forum