Terminatör serisinin geleceği baştan şekilleniyor

James Cameron, Terminatör serisinin yeni filminin, önceki yapımlardan tamamen farklı olacağını açıkladı. Serinin temel ilkelerine sadık kalınarak, yeni izleyici kitlesini hedefleyen, yenilikçi bir yaklaşım benimseniyor.

Terminatör ve Avatar serilerinin ünlü yaratıcısı James Cameron, popüler bilimkurgu serisi Terminatör'ün geleceğiyle ilgili planlarını paylaşmaya devam ediyor.

Son yıllarda çıkan Terminator devam filmleri hakkında ne düşünülürse düşünülsün, bir gerçek değişmedi: Genel izleyici kitlesi bu filmlere pek ilgi göstermedi. Son 15 yıl içinde çıkan üç filmde de gişe gelirleri sürekli azaldı ve 2019'da vizyona giren Terminator: Dark Fate sadece 62 milyon dolarlık bir hasılat elde edebildi. Ancak Cameron, bu durumu tersine çevirebileceğine inandığı yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

"İlkeler Değişmiyor, Ancak Yaklaşım Farklı Olacak"

Empire dergisine verdiği röportajda Cameron, seriyi yeniden canlandırmak için radikal bir adım atacağını söyledi: "Terminatör’ün son 40 yılında gördüğünüz her şeyi bir kenara bırakacağınız, ancak serinin temel ilkelerine sadık kalacağınız bir noktadayız. Eğer geçmişe çok fazla takılırsanız, yeni izleyici kitlesini kaybedersiniz çünkü onların bu tür detaylara bizim kadar değer vermediğini görüyorsunuz. Bu, Avatar serisi için de bir risk, ancak yeni izleyici kitlelerine ulaşmayı başardığımızı kanıtladık."

Yeni Karakterler ve Hikaye Anlatımı

Peki Cameron'un bu sözleri tam olarak ne anlama geliyor? Artık geri dönen eski oyuncular veya karakterler olmayacak. Serinin köklerine inilecek, onu başta başarılı kılan unsurlar ön plana çıkarılacak. Cameron bu konuda şunları ekliyor: "Temel olarak, hayatta kalmaya çalışan, mevcut sistemlerden destek alamayan ve bu duruma rağmen ahlaki değerlerini korumaya çalışan güçsüz karakterler olacak. Bu karakterlerin hikayesine yapay zekayı da eklediğinizde, bugün için bile geçerli bir anlatım elde ediyorsunuz."

Cameron, bu yaklaşımın yeni izleyicilere de hitap edebileceğine inanıyor: "Terminatör’ün ikonik imgelerini geride bırakmamız gerektiği bir dönemdeyiz, ancak bu seriyi harika kılacak yeni fırsatlar yaratabileceğimize eminim."

Yeni Proje Ne Aşamada?

James Cameron’un neden yeni Terminator filmlerinden bahsettiğini merak ediyorsanız, kısa bir özet yapalım. Yaklaşık bir yıldır Cameron, seriyi yenileyecek bazı fikirler üzerinde çalıştığını ima ediyordu ve yeni projelerin (bir Netflix dizisi de dahil) yolda olduğunu belirtiyordu. Şu anda projeyle ilgili çok fazla detay vermekten kaçınsa da Cameron, işlerin düşündüğümüzden daha ileri aşamada olduğunu söyledi: "Bu sadece bir plan değil. Bu üzerinde çalıştığımız bir şey. Şu anda daha fazla detay veremem, ama yakında her şey netleşecek."

Yeni projeyle ilgili senaryo ya da taslak mı var? Bunu öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek...

Sonraki Haber

Forum