Google'dan 2020 Dünya Günü'ne özel Doodle! Dünya Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Arama motoru Google, Dünya Günü 2020'yi Doodle'a taşıdı. Arama motoru Google kullanıcıları siteye girdiklerinde Google logosu yerine Dünya Günü doodle'ı ile karşılıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de 22 Nisan Dünya Günü kutlanıyor. Peki Dünya Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı?

Bugün 22 Nisan Dünya Günü. Bugünün amacı dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek. Google da bu önemli günü unutmadı ve Dünya Günü'ne özel Doodle hazırladı. Google' a girip bu Doodle ile karşılaşanlar Dünya Günü (Earth Day) nedir? sorusuna yanıt arıyor.

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜNE ÖZEL DOODLE

Ünlü arama motoru Google, Dünya Günü 2020'yi Doodle'a taşıdı. Bu yıl 50.'si kutlanan Dünya Günü'nün konusu, evrenin en ufak ancak bir o kadar da olmazsa olmaz canlıları arılar. Arıların dünyaya yararlarının sıralandığı Doodle, küçük bir arı oyunu ile sona eriyor.

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

İlk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD'nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

JOHN MCCONNELL KİMDİR?

John McConnell (22 Mart 1915 - 20 Ekim 2012 ), Dünya Günü'nün kurucusu olarak bilinen Amerikalı aktivist. İnsan ıstırabını hafifletmek ve ortak iyiliği teşvik etmek için fikirler geliştirdi. Davis City, Iowa'da bir seyyar doktorun oğlu olarak dünyaya geldi.

Sonraki Haber

Forum