Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Turksat 5A'yı uzaya gönderecek

ABD'li ünlü girişimci Elon Musk'ın sahip olduğu özel girişim uzay ve havacılık taşımacılığı şirketi SpaceX, 30 Kasım'da Türk uydusu Türksat 5A'yı uzaya gönderecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A ile ilgili bilgiler verdi...

Türksat 5A haberleşme uydusunun uzaya fırlatılması için artık geri sayım başladı. TURKSAT'ın yeni uydusu TURKSAT 5A, 30 Kasım tarihinde uzaya gönderilecek. Uyduyu ünlü girişimci Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Florida'daki Cape Canaveral Hava Üssü'nden fırlatacak.

ULAŞTIRMA BAKANI DUYURDU

Altyapı Bakanı Karaismailoğlu dün yaptığı açıklamada "Türksat 5A haberleşme uydumuzu 2 Ekimde teslim alacağız. Uydumuz 30 Kasımda uzaya fırlatılacak. Çalışmaları devam ediyor. Peşinden 5B gelecek. Orada da sürprizlerimiz var. Onla ilgili de açıklama yapacağız" dedi.


Bakan Karaismailoğlu dün twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Gökyüzünde dengeleri değiştiriyoruz! Türkiye'mizin karada, havada, denizde sahip olduğu büyük vizyonu uzaya taşıyoruz. Türkiye, Ortadoğu, Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika'yı kuşatan bir kapsama alanına sahip #TURKSAT5A'yı 30 Kasımda SpaceX Falcon 9 ile uzaya gönderiyoruz" demişti.

Elon Musk, 2017 yılında Türkiye'yi gelmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti.

Erdoğan'ın Musk'ı kabulünde Türksat 5A ve 5B uydularının uzaya fırlatılmasının yanı sıra elektrikli otomobil meselesi, sürdürülebilir enerji, Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapılmıştı.

Türksat 5A uydusu Türkiye'nin aktif uydu filosundaki 4'üncü haberleşme uydusu olacak.

Sonraki Haber

Forum