1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvurulur? 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 1 Milyon Yazılımcı Projesi duyurulmuştu. Bakan Albayrak, uzun süredir üzerinde çalışılan 1 Milyon Yazılımcı Projesi ile ilgili detayları açıkladı. Başvuru yapmak isteyenler 1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvurulur, şartları neler? merak ediyor...

1 Milyon Yazılımcı Projesi başvuruları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamaların ardından başladı. Projenin amacı nitelikli gençlerin istihdam edilmesi. BTK Akademi ile yazılımcı istihdamı gerçekleştirilecek projede yer almak isteyenler projenin detaylarını merak ediyor.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ NEDİR?

Kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında "1 Milyon İstihdam" uygulaması geliştirilmiştir. Uygulama, sektörün yazılımcı ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir proje olarak önümüzde durmaktadır. Bu kapsam dâhilinde vatandaşlarımızın öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması amaçlanmaktadır.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ'NE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

20 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan 1 Milyon Yazılımcı projesi için başvuru ve kayıt süreci başladı. Başvurular online olarak gerçekleştiriliyor. Buna göre, uygulama girişi "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" linki üzerinden yapılıyor.

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesine girip, üyeliğiniz yok ise Kayıt Ol butonuna tıklayarak kayıt oluşturmak gerekiyor.

Kullanıcı Kayıt ekranında eski veya yeni kimlik bilgisi ile kayıt olma seçeneklerinden size uygun olanı seçiliyor. Kimlik bilgilerinin ardından e-Posta, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir ve Çalışma Şekli alanlarını doldurup,  kayıt ol butonuna tıklamak gerekiyor.

e-Postanıza gelen aktivasyon bağlantısına tıkladığınızda (Aktivasyon linki, başvurunuz onaylandığı takdirde gelecektir.) ve şifrenizi belirlediğinizde işleminiz tamamlanacak.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ'NE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ EĞİTİMLERİ NASIL OLACAK?

1 Milyon Yazılımcı Projesi kapsamında gençler; BTK'daki eğitim portalı üzerinde eğitim alacak. 13 kategoride, 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim şu anda hazır. Ve yıl sonuna kadar eğitim sayısını 100'ün üzerine çıkarılacak.

Online eğitim platformundaki algoritma, big data, bilgisayar programlama, block chain, iş zekası, office programları, oyun programlama, siber güvenlik veri tabanı ve web programlama alanında derslere hemen ulaşılabiliyor.

Her eğitim ve başarı dereceleri, hazırlanılan özgeçmişlerine otomatik olarak işlenecek. Tüm bu özgeçmişler, tüm firmaların erişimine açık bir havuzda duracak. Hali hazırda yazılımcı ihtiyacı duyan şirket ve firmalar buradan aradıkları kriterlere uygun adayları bulabilecek.

Eğitimi bitiren kişiler; bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, test uzmanı, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı gibi birçok alanda iş bulabilecekler.

Sonraki Haber

Forum