vivo V50 Lite İnceleme

vivo V50 Lite Tasarımı Nasıl?

Vivo V50 Lite Türkiye’de, Titanyum Gold ve Titanyum Siyahı isimleriyle iki renkle satışa çıkıyor. Bunlar aslında altın sarısı ve mor/siyah karışımı iki renk seçeneği…  İki seçenek de parlak metal bir çerçeve sunuyor. Arka kapakta ise plastik kompozit bir levha kullanılmış ancak görüntüsünün ve dokunma hissinin soğuk bir metal algısı yarattığını da söyleyelim. Yani bu materyali ucuz plastikle karıştırmak doğru olmaz.

Arka kamera adası üzerinde ise dikey yerleştirilmiş iki mercek ve bir de flaş ışığı yer alıyor. vivo bu dairesel ışıklandırmaya “Star Işığı” ismini veriyor ve zaten diğer modellerinde de bir süredir bu flaş sistemini kullandığını görebilirsiniz. Star ışığı, ışığın tek bir noktadan değil de dairesel bir alandan yayılmasını sağlıyor ve böylece fotoğraflarda daha yumuşak gölgeler yaratmayı hedefliyor. Birazdan kameraları incelerken bu ışığın performansına da değineceğiz.

Cihazın ön kamerası ise ekran içindeki çentikte yer alıyor. Bu arada 6.77 inçlik ekranın çerçeve kalınlığının da çok azaltıldığını, yani kenardan kenara çerçevesiz bir ekran yerleşimi olduğunu hatırlatalım. Ekran üzerinde fabrika çıkışı koruma filmi gelirken, telefonda ayrıca IP65 su ve toz koruma sertifikası da bulunuyor. Bu sertifika, telefonu toza ve düşük tazyikli su sıçramalarına karşı koruyor. Diğer bir deyişle, yağmur altında telefonunuzu açıp kullandığınız için cihazın içine su kaçmıyor. Bunlar bir telefonun ömrünü uzatan ince detaylar.

Bu arada telefonun ağırlığı 196 gram. Kalınlığını ise 8 milimetrenin altında tutmayı başarmışlar. 7.79 milimetreyle, vivo V50 lite’ı “kalın olmayan” bir orta segment modeli olarak tanımlayabiliriz.

Forum