Uçaklarda yolculara yasak olan gizli alan

Uçaklar pek çok kişi için ilgi çekici. Bir de uçaklarda, yolcuların bilmediği özel bölümler var. Bu bölümlerin özellikle yolcuların fark etmemesi için konumlandırılmış. İşte CNN'nin haberine göre uçaklardaki o gizli alanlar

CNN International, uçaklarda yolculara yasak olan gizli alanları haberleştiriyor ve "Geniş gövdeli uçaklarda, uzun uçuşlarda pilotların ve kabin ekibinin dinlenmeye gittiği bazı gizli alanlar bulunuyor. Yolcular hiçbir koşulda bu alanlara erişemezler. Uçaktaki konumları değişiklik gösterir" diyor. 

Habere göre mürettebat dinlenme alanları, yolcuların çok fazla ilgisini çekmeyecek şekilde tasarlanmış.

Haberde görüşlerine yer verilen ve daha önce çok sayıda Boeing uçağında çalışmış olan Susannah Carr, "Yürüyen bir yolcu muhtemelen bir dolap olduğunu düşünecektir" diyor... Geniş gövdeli uçaklarda yapılan uzun uçuşlarda pilotların ve kabin ekibinin dinlenmek için kullandıkları bazı gizli alanlar vardır. Yolcular hiçbir koşulda bu alanlara erişemezler ve bu alanlar gözden uzak tutulur. Bunlara Mürettebat Dinlenme Bölmeleri denir ve uçaktaki yerleri modele göre değişir.

Boeing 787 veya Airbus A350 gibi daha yeni uçaklarda, ana kabinin üzerinde, üst gövdede bulunurlar. Ancak daha eski uçaklarda kargo bölümünde veya sadece ana kabinde de olabilirler.

Dinlenme alanları genellikle iki adettir: Biri kokpitin üzerindedir, genellikle iki ranza ve bir yatar koltuk içerir ve pilotlar için tasarlanmıştır. Diğeri ise kabin ekibi için, genellikle altı veya daha fazla ranza içeren ve kıç mutfağın üzerine yerleştirilmiştir.

(Fotoğraf: Boeing 777 yolcu jetindeki mürettebat dinlenme alanı / Boeing)

Forum