Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüldü: Enkazda 'insan kalıntıları' bulundu

23 HAZİRAN 2022 SAAT 09.00

Kayıp denizaltı Titan'a ait enkaz alanı ve denizaltıya ait 5 büyük parça bulundu. Şirketin açıklamasına göre Titan yolcuları hayatlarını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri, yolcuların Titan'da yaşanan 'yıkıcı bir iç patlama' sonrası öldüğüne inanıyor. Titan'ın hızla içe doğru çökerek, ezilerek parçalanmış olması muhtemel. 

Titan'ın başına gelen şey -  İç Patlama: Patlamanın tam tersi olan içe çökme, bir nesnenin aniden ve şiddetli bir şekilde kendi üzerine çökmesidir. Su altında daha derine daldıkça basınç daha da artar. Uzmanlar, bu derinliklerde denizaltı üzerinde muazzam bir basınç olduğunu ve en küçük bir yapısal kusurun bile felakete yol açabileceğini söylüyor, "En ufak bir sızıntı gemiyi yok edecek ani bir patlamaya neden olabilir" diyor. (Titan'ın başına gelen iç patlama nedir? Neden olur? başlıklı yazıya da bakabilirsiniz) 

İçeridekiler hiçbir şey fark etmedi: CNN'nin konuştuğu uzmanlara göre turistik denizaltı üzerinde bu kadar büyük bir basınç varken, iç patlama milisaniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşmiştir. Eski bir deniz subayı olan ve Florida Uluslararası Üniversitesi'nde profesörlük yapan Aileen Marty CNN'e verdiği demeçte saatte 1.500 mil hızla yıkıcı bir iç patlama meydana geldiğini söylüyor. Marty, insan beyninin bunu fark edemeyeceğini; içeridekiler bir sorun olduğunu fark edene kadar her şeyin yok olmuş olacağını söylüyor ve  "Ölmek üzere olduklarının farkında bile olmayacakları bir şekilde öldüler" diyor. Yani, Titan'dakiler çok ani iç patlamayla öldüklerinde hiçbir sorunun farkına varamamıştı.

Forum