Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüldü: Enkazda 'insan kalıntıları' bulundu

'Titan'da ölen baba-oğul biz olabilirdik'

CNN'e konuşan bir baba ve oğul, Titan'da yaşanan faciadan sadece haftalar önce güvenlik endişeleri nedeniyle Titan denizaltısındaki koltuklarından vazgeçtiklerini söylüyor...

Yatırımcı Jay Bloom ve oğlu Sean, planlanan yolculuk öncesinde denizaltı ve okyanus derinliklerine seyahat etme kabiliyeti konusunda endişeler taşıdıklarını aktarıyor.

Çocukluğundan itibaren Titanik'e büyük ilgi duyan 20 yaşındaki Sean, Titan'la ilgili çok fazla uyarı işareti fark etmiş. Sean, yolculuğu düzenleyen OceanGate şirketinin CEO'su Stockton Rush'ın denizaltıyı ve özelliklerini anlattığı bir video izlediğini hatırlıyor. "Sonunda babamı bu konuda uyardım ve o da benimle aynı fikirde oldu" diyor.

Reuters'a göre Stockton Rush, Las Vegas merkezli yatırımcı Jay Bloom'u, Bloom ve oğlunun hayatta bir kez karşılaşabilecekleri heyecanı yaşayabilmeleri için bilet almaya ikna etmeye çalıştı. Bu ailenin ilgisini çekmişti. Ancak oğul Sean Bloom, Titan denizaltısı hakkında araştırdıkça endişeleri arttı.

Yatırımcı Bloom, programın çakıştığını iddia ederek sezonun son seferine katılmak için son dakika şansını kibarca reddetti. Onlar vazgeçince koltukları Titan patladığında denizaltıda bulunan ve patlamada can veren yine baba Shahzada ve oğlu Suleman Dawood'a geçti.

Yatırımcı Bloom, "Pakistanlı iş adamı ve 19 yaşındaki oğlunun fotoğrafını her gördüğümde onlar yerine ben ve 20 yaşındaki oğlum olabilirdik diyorum" diyor...

Yatırımcı Jay Bloom Titan'a ne olduğunu öğrendiği anı "çok gerçeküstü" olarak tanımladı. 

Rush ile mesajlaşmalarını paylaşan Bloom, Rush'ın Mart ayında Las Vegas'a uçarak biletleri satın almasını sağlamaya çalıştığını söyledi.

UÇAK DA ÇEKİNCELERİMİ ARTIRDI

Jay, CEO'nun kendi yaptığı iki kişilik deneysel bir uçakla geldiğini ve bunun da çekincelerini derinleştirdiğini hatırlıyor: Bunun hakkında düşünmeye başladım. İki kişilik deneysel bir uçakla geliyor ve Titanik'i görmek için okyanus tabanına inşa ettiği beş kişilik deneysel bir denizaltıyla gitmemi teklif ediyor. Benden farklı bir risk iştahı var. Ben bir pilotum. Helikopter pilotu lisansım var. Deneysel bir uçağa binmezdim."

Hem Jay hem de Sean, Rush'ın süreç boyunca Titan'la ilgili sordukları soruları ya da endişelerini geçiştirdiğini söylediler

Titan, zengin yolculara deniz seviyesinin 3800 metre altında bulunan Titanik'in enkazını görme fırsatı sunan bir su gözlem aracıydı. Derin denizin muazzam basıncı altında feci bir patlamaya maruz kalarak beş yolcunun ölümüne neden oldu.
Gemideki diğer üç kişi ise OceanGate CEO'su Rush, İngiliz işadamı Hamish Harding ve Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet idi.

Forum