Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüldü: Enkazda 'insan kalıntıları' bulundu

TİTAN'IN İÇİ BÖYLE GÖRÜNÜYORMUŞ: İŞTE ÖZELLİKLERİ

Titan son derece küçük bir denizaltı. BBC'nin haberine göre Titan 670 cm. uzunluğunda, 280 cm. genişliğinde ve 250 cm yüksekliğinde oldukça küçük bir deniz aracı. Titan son derece küçük bir denizaltı. BBC'nin haberine göre uzunluğu 6.7, genişliği 2.8 metre. Kayıp denizaltı, yalnızca beş kişi için tasarlanmış durumda. Bir minivan kadar alana sahip. Sandalye veya koltuk yok. İçi küçük olduğu için yolcular yerde oturuyor. İç kısım çoğunlukla çıplak ve duvarda bir ekran var. Ön tarafta katlanabilen küçük bir tuvalet ve mahremiyet için bir perde var.

OceanGate'e göre Titan, "beş kişiyi 4.000 metre (13.123 fit) derinliğe götürmek için tasarlanmış", karbon fiber ve titanyumdan yapılmış 23.000 kiloluk bir araç. İBBC, 2022 yılında dalış sırasında kaybolan OceanGate Titanik denizaltısının içini görüntülemişti. Bu videoda yer alan kişi de OceanGate'in CEO'su Stockton Rush. BBC araçla ilgili şu bilgileri paylaşıyor:

OceanGate'e göre Titan, "beş kişiyi 4.000 metre (13.123 fit) derinliğe götürmek için tasarlanmış", karbon fiber ve titanyumdan yapılmış 23.000 kiloluk bir araç. İçi küçük olduğu için yolcuları yerde oturuyor.

BBC, 2022 yılında dalış sırasında kaybolan OceanGate Titanik denizaltısının içini görüntülemişti. Bu videoda yer alan kişi de OceanGate'in CEO'su Stockton Rush. BBC araçla ilgili şu bilgileri paylaşıyor:



- Bu tip deniz araçları, denizaltıların aksine, sınırlı güçle hareket edebiliyor. Bir destek gemisinden denize bırakılıyor ve geri güverteye çekiliyor.
- Titan bir oyun konsolu kumandasıyla kontrol ediliyor.
- Aracın önünde, dışarıyı izleyebilmek için büyük bir pencere bulunuyor. Titan’da yolcuları 96 saat hayatta tutabilecek miktarda hava, su ve gıda bulunuyor. Bu yüzden aracın Perşembe akşamına kadar su yüzüne çıkabilmesi hayati önem taşıyor. Titan’ın kapısı dışardan kapatılıyor. Bu yüzde yüzeye çıkmış olsalar bile kapağını açıp dışarı sinyal göndermeleri mümkün değil.
- Araç su altında sonar teknolojisine benzer ses dalgalarıyla haberleşiyor. Aracın ısıtmalı duvarları, son derece soğuk olan binlerce kilometre derinlikte yolcularına ısınma imkanı sağlıyor. Titan’da bir tuvalet de bulunuyor. Tuvaleti kullanan yolcular bir perde çekiyor, denizaltı kaptanı da o sırada müzik açıyor. Araç yaklaşık iki yıldır kullanımda. Dünyada insanları böylesine derin denizlere indirebilen yalnızca birkaç araç bulunuyor.

Forum