Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüldü: Enkazda 'insan kalıntıları' bulundu

SİMPSONLAR'IN SENARİSTİ DE GEÇEN YIL TİTAN'A BİNMİŞ

Simpsonlar'ın senaristi Mike Reiss , geçen yıl OceanGate Expeditions ile Titanik'e aynı yolculuğu yaptı. Reiss 19 Haziran Pazartesi günü BBC Breakfast'e yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Şirketle biri Titanik'e ve üçü New York City'den olmak üzere dört farklı dalış yaptım ve her seferinde en azından kısa bir süre için iletişim kesildi.

Reiss, "Bunun lojistiğini biliyorum, okyanusun ne kadar engin ve bu aracın ne kadar ufak olduğunu biliyorum. Eğer araç dibe kadar inmişse yukarı çıkarmak bir yana, birilerinin araca nasıl erişebileceğini bile bilmiyorum". diyor.

Senarist şöyle dedi: "Denizaltıya bindiğimde aklımın bir köşesinde 'Bu şeyden hiç çıkamayabilirim' düşüncesi vardı, bu düşünce hep aklınızda kalıyor"

Reiss, Titan'ın "güzel tasarlanmış bir araç" olduğunu fakat keşif gezisinin doğası itibarıyla sorun çıkma ihtimalinin bulunduğunu belirtti: "Titan'ın kalitesiz bir gemi olduğunu falan söylemiyorum. Sadece bu tamamen yeni bir teknoloji ve ilerledikçe öğreniyorlar. Ne yapıldığını kavramaya çalışırken pek çok hatanın görüldüğü uzay programının veya havacılığın ilk günlerini hatırlamamız gerekiyor."

Forum