Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüldü: Enkazda 'insan kalıntıları' bulundu

Titanik enkazına gitmek için yola çıkan Titan denizaltısı 19 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuş, iç patlama yaşandığı ortaya çıkmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. Titan'ın enkaz parçaları ilk kez görüntülendi... Son açıklamaya göre enkazda insan olduğu düşünülen kalıntılar bulundu.

Son haber: BBC'nin haberine göre ABD Sahil Güvenliği, Titan denizaltısının enkazında insan kalıntılarının bulunduğuna inanıldığını duyurdu. Sahil güvenlikten yapılan açıklamada, ABD'li tıp uzmanlarının kalıntıların resmi bir analizini yapacakları bildirildi.

CNN'nin haberine göre ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı  Titan denizaltısının enkazının bulunduğu bölgede deniz tabanından "insan olduğu tahmin edilen kalıntılar" çıkardığını duyurdu.

Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamada, kalıntıların denizaltının "enkazı içinde" bulunduğu belirtildi. 

ENKAZ PARÇALARI İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Titanik'in enkazını gitmek yola çıkan turistik denizaltı 19 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu. Yaklaşık 96 saatlik oksijen kaynağıyla yola çıkan ve yolculuk süresinin 2,5 saat öngörüldüğü Titan denizaltısının "Polar Prince" adlı gemiyle iletişimi, dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesilmişti. 

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri ise 22 Haziran'da Titan denizaltısının "katastrofik" şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını duyurdu. Gemide bir iç patlama yaşanmıştı.

Yetkililer Titan'a ait 5 büyük parçanın bulunduğunu duyurmuştu. Titan'a ait parçalar ilk kez görüntülendi.  Titan'a ait büyük parçalar Kanada'daki bir iskeleye çekildi. Enkaz parçalarının beyaz bir muşambayla sarıldığı görülüyor. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, enkaz arasında denizaltının iniş çerçevesinin ve bir arka kapağın bulunduğunu duyurdu.

BBC bilim muhabiri Jonathan Amos ise Çarşamba günü karaya çıkarılan enkazda, denizaltının camsız pencerelerinin yanı sıra ucundaki ekipman bölmesinin, iniş takımının ve iki arka kapağının yer aldığını bildirdi.

Forum