Titan denizaltısı neden patladı? İşte son teoriler ve 4 olası ihtimal

Titan faciası OceanGate CEO'su Stockton Rush ile 4 yolcunun yaşamına mal oldu. Peki, Titan neden patladı? Şimdi uzmanlardan yeni teoriler var ve aslında sorun çok daha önce başlamış olabilir...

Stockton Rush, Titan'ın yeni bir endüstri standardı haline gelmesini umduğu benzersiz tasarımını geliştirmişti. Ancak mühendislik uzmanları New York Times'a maliyetleri düşürmek ve deniz araştırmalarını daha karlı hale getirmek için tasarlanan birkaç hamlenin feci sonuçlar doğurmuş olabileceğini söyledi.

Titan ile 1973'ten bu yana 4.500'den fazla derin deniz dalışını güvenli bir şekilde tamamlayan ABD hükümetine ait araştırma dalgıç aracı olan Alvin'i karşılaştıran uzmanlar, Titan'ın sonunu getirmiş olabilecek bir dizi tasarım ve protokol değişikliğine dikkat çekiyor.

Titan'ın aksine, Alvin tamamen titanyum gövdeli ve daha küresel olarak tasarlanmıştı; dalış bölgesine bir ana geminin güvertesinde taşınmıştı. Titan Kuzey Atlantik'in dalgalı sularında çekildi ve patlamadan önce bu durum ona potansiyel olarak zarar vermiş olabilir.

Titan'dan önce, Alvin de dahil olmak üzere benzer araçların güvenlik konusunda güçlü bir sicili vardı. Bu tarz su altı gözlem araçları bir ana gemiden denize indirilmeleri gerektiği için denizaltılardan farklıdır. Faciaya neyin yol açtığına dair teoriler arasında şöyle:

Forum