İnsanların işsiz kalmasına neden olan teknolojiler
1950: Otomotiv İşçileri
1950'lerin başında otomobil üreticileri üretimi hızlandırmak ve üretim maliyetlerini düşürmek için teknolojiyi kullanmaya başladı. Buna verilebilecek örneklerden biri, 1949 yılında üretim üssünü Brook Park, Ohio'ya taşıyan ve insan gücünü %90 oranında azaltan Ford Motor Company'dir.
El emeği ile çalışan düşük ve orta gelirli işçilerin yerini robotların almasından en çok etkilenen sektör, diğer tüm alanlardan daha fazla otomotiv sektörü olmuştur.
Başkan John F. Kennedy'den 1960 yılında teknolojinin işleri ele geçirmesi gibi büyüyen bir soruna değinmesi istenmiş, ancak Kennedy değişiklikleri desteklediğini ifade ederek makinelerin "refahımızı ve ekonomik sağlığımızı yok etsinler diye yaratılmadığını" söylemiş, bunun yerine iş arayanların becerilerini transfer etmek için çalışmaları gerektiğini belirtmişti.
Robotik teknolojinin otomotiv sektörüne girmesiyle, çalışanların yerini, saatte 12 dolar ödenen kaynak işleri de dahil olmak üzere, daha az maliyetle daha fazla üretim yapabilen makineler aldı. Teknolojinin yerini alması, şirketlerin üretimi artırırken saat başına yalnızca 3,50 dolar ödeyebileceği anlamına geliyordu.