Teknoloji dünyasında yaşanan, 2022'nin en büyük 5 başarısızlığı

4. Meta’nın düşüşü

Meta, 2022'deki en sert düşüşlerden bazılarını gördü. Başlangıcından bu yana şirket, 2022'nin ikinci çeyreğinde gelirinde ilk kez düşüş gördü. Meta'nın 2022 3. çeyrek gelir raporuna göre şirket, 2021'in üçüncü çeyreğinde 10,4 milyar dolara karşı operasyonlarda yüzde 46 düşüşle 5,6 milyar dolar kazanabildi.

Bu düşüş, Meta'nın sert rekabetle karşı karşıya kalması ve şirketin bazı uygulamalarına karşı çıkan işverenler de dahil olmak üzere öne çıkan pek çok skandalın sonucu olarak görülüyor. Ayrıca, şirketin metaverse'ü başlatma konusundaki cüretkar planı şu ana kadar bir fiyasko olmaktan öteye gidemedi.

Facebook, tüm ürünlerini birbirine bağlayan bir sanal gerçeklik ortamı olan metaverse'i kurma taahhüdünü göstermek için Ekim 2021'de yeni planlarını açıkladı. Ancak bu bile, metaverse'in ortalama bir kişiye nasıl yardımcı olacağını anlamamızı sağlayamadı.

Meta, bu hırslı girişim için milyarlarca dolar ve tonlarca kaynak harcadı, ancak görünüşe göre insanlar henüz konuyla pek ilgilenmiyor. Geçmişte Meta rekor gelirle manşetlere hükmediyordu, ancak 2022'de teknoloji stoğundaki düşüş ve işten çıkarmalarla manşet oldu.

Forum