Teknoloji dünyasında yaşanan, 2022'nin en büyük 5 başarısızlığı

3. Kripto dünyasında yaşanan iflaslar ve çöküşler

2022, iflaslar, çöküşler ve piyasa istikrarsızlığının yılın teması olduğu kripto para piyasasında etkileyici bir yıldı. Kripto para piyasasına yönelik ilk ve en büyük şok, Terra Luna / USD'nin neredeyse tüm değerini silen bir düşüş yaşamasıyla geldi. Birçok analist kripto para birimini gelişmekte olan bir varlık sınıfı olarak tanımlıyordu, ancak düşüşe geçtiğinde diğer birçok dijital varlığı da beraberinde düşürdü ve bu da genel bir piyasa istikrarsızlığına yol açtı.

2022'nin ikinci büyük kripto fiyaskosu FTX’in iflası oldu. FTX, dijital para birimleri ve türevleri için en büyük borsalardan biriydi. Yine de, ani bir likidite krizi, borsanın artık bilinen hizmetleri sağlayamayacağı anlamına geliyordu. Bu, varlıkların satılmasına ve ticaret hacimlerinde büyük bir düşüşe yol açtı.

Benzer şekilde, kripto için en popüler borçlanma platformlarından biri olan Celsius, aniden kapılarını kapatarak müşterilerini parasız bıraktı ve güvenilirliğini sorgulattı. BlockFi ve Three Arrows Capital (3AC) da fonları kötü yönettikleri için iflasla karşı karşıya kaldı.

Celsius gibi BlockFi de platform aracılığıyla para ödünç veren müşterilere karşı yükümlülüklerini yerine getiremeyince kapılarını kapattı. 3AC, belirli kripto para birimleri üzerine birkaç büyük oyun oynadı ve sonuç alamayınca telafi edemeyecekleri büyük kayıplarla karşılaştı.

Ve NFT pazarı... Yatırımcıların dijital biçimde sanat eseri ve koleksiyon parçaları satın almak için akın etmesiyle 2021 boyunca patlama yaşamasına rağmen 2022'de çöktü. Ve çöktüğünde, NFT'lerin değeri de genel olarak düştü ve milyonlarca dolarlık yatırım kayboldu.

Forum