realme C55’i 1 Ay Boyunca Kullandık! İşte realme C55 Uzun Kullanım Testi!

realme C55 Özellikleri ve Performansı

realme C55, uzun kullanım neticesinde performansından bir şey kaybetmedi. Cihazda MediaTek’in Helio G88 işlemcisi kullanılmış durumda. Günlük kullanımda performans ve verimlilik noktasında dengeyi iyi kurmuş bir işlemci. Uygulamalar arasında gezinirken takılma yok, Instagram ve X gibi platformlarda bol bol kullandık bu arada.

Oyun tarafında ise yüksek sistem gereksinimi isteyen PUBG ve Asphalt 9: Legends gibi oyunların uzun kullanımında da ısınma çok fazla olmadı. Elbette saatler boyu oynadığınızda bir ısınma hissediyorsunuz, ancak elinizi yakacak seviyede değil. Bir de ne kadar uzun oynarsanız oynayın stabil şekilde çalışmaya devam ediyor, yoğun görevler altında kasma veya donma gibi sorunlar yok. Yoğun kullanım sonrası herhangi bir uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya girdiğinizde de açılışlarda veya geçişlerde herhangi bir yavaşlık fark etmedik.

Telefonun performansına katkıda bulunan diğer bileşenlerin başında ise dinamik RAM geliyor. Elimizdeki 8 GB RAM ve 256 GB hafızası bulunan modelin RAM miktarı dinamik olarak değişebiliyor, yani RAM kapasitesi, depolama alanının bir kısmını kullanarak takviye alıyor. 8 GB RAM’e ek bir 8 GB daha sanal RAM ekleyerek performans artışı sağlayabiliyorsunuz. Biz bu seçeneği açık da kullandık kapalı da; açık olduğunda zaman zaman kendini fark ettirecek performans artışı sağlayabiliyor.

Telefonun hafızası bana yeterli gelmez diyenler için 1 TB’a kadar microSD kart desteği bulunuyor. Biz ekstra bir alana gerek duymadık, ama tüm arşivini sürekli elinin altında tutmak isteyenler için hayat kurtarabilir. Zaten 256 GB depolama alanı 50 binden fazla fotoğraf ve binlerce şarkı demek. Hatta ortalama 860 bölüm dizi/film depolayarak seneler boyu yetecek kadar içeriği cebinizde taşıyabilirsiniz.

Bunların yanı sıra realme C55, pil ömrüyle de iddialı bir telefon. İçerisinde 5000 mAh kapasiteli büyük bir batarya var. İşlemci de verimli çalıştığından tüm günü rahat çıkarıyorsunuz. Daha demin de belirttiğimiz gibi, dışarıda dizi/film izlerken hiçbir şekilde şarj etme ihtiyacı duymadık. Keza telefonun tazeleme hızını otomatik ayarlaması da oldukça yardımcı oluyor. realme’nin söylediğine göre; yapacağınız görüşmelerde yaklaşık 28 saate kadar arama süresi var. Bekleme süresi ise 27 gün civarı.

Batarya kısmı önemli evet, fakat günümüzde çok da sorun olmuyor. Oldu ki şarjınız bitti diyelim; realme C55 33W SuperVoCC hızlı şarj desteğiyle sadece 29 dakikada yüzde 50 kapasiteye ulaşıyor. Eğer aceleniz yoksa yaklaşık 63 dakikada da tam kapasite şarj oluyor. Üstüne realme bu modele ekstra şarj güvenliği getirmiş. Günlük kullanımda şarj güvenliğini sağlamak için aşırı şarj koruması, aşırı voltaj koruması, aşırı akım koruması, aşırı sıcaklık koruması ve aşırı durum koruması gibi akıllı 5 çekirdekli koruma sistemi mevcut.

Forum