realme C55’i 1 Ay Boyunca Kullandık! İşte realme C55 Uzun Kullanım Testi!

Mini Kapsül ve Deneyimlerimiz

realme C55’e iPhone 14 Pro’daki Dinamik Ada benzeri bir özellik kazandıran Mini Kapsül, ön kameranın çevresini sararak çeşitli animasyonlarla bilgiler veriyor. Batarya durumu, veri kullanımı ve adım istatistikleri gibi bildirimleri kapsül şeklinde göstererek yenilikçi bir deneyim sağlıyor.

Daha detaylandırmak gerekirse; telefonu şarja taktığınızda açılan Mini Kapsül, batarya tam kapasite dolduğunda yeşil renk, yüzde 5’in altına düştüğünde ise kırmızı renge bürünüyor. Eğer günlük mobil veri kullanımının yüzde 90’ına ulaşırsanız da turuncu renkte ortaya çıkıyor. Ayrıca her gün saat 21:00’da dinamik çentiğimiz açılıyor ve o gün atılan adım sayısı ve kat edilen mesafe hakkında size bilgi veriyor.

Özelliği açmak için telefonun Ayarlar kısmında realme Lab bölümü var. Buradan hangi özelliklerinin açık veya kapalı olacağını seçebiliyorsunuz. realme’nin söylemine göre önümüzdeki dönemlerde Mini Kapsül’e daha fazla seçenek eklenecek. Ancak kullandığımız bir aylık süre içinde henüz yeni bir özellik gelmedi. Belki de realme ilk olarak özelliği destekleyen model sayısını çoğaltmak istediğinden, daha sonra geliştirmeye devam etmeyi düşünüyor olabilir.

Ayrıyeten realme Lab’de Mini kapsül dışında 2 özellik daha var. Bunlardan biri bizim de çok fazla kullandığımız Çift modlu ses. İstanbul’da mecburi olarak bol bol metrobüste seyahat ettiğimizden, bazen iş çıkışı vakit kaybetmemek adına yolculuk esnasında çektiğimiz videoların ham halini izliyoruz. Çift modlu ses sayesinde hem kablolu hem de kablosuz kulaklık takarak aynı anda ses almamız mümkün olduğundan bu özellik işimize çok fazla yarıyor.

Forum