realme C55’i 1 Ay Boyunca Kullandık! İşte realme C55 Uzun Kullanım Testi!

realme C55 Tasarımı ve Malzeme Dayanıklılığı

realme C55, tasarım açısından son derece ince ve şık bir telefon. Üstelik 5000 mAh’lık devasa bataryasına rağmen. İşçilik anlamında gerçekten takdiri hak ettiğini söylemek lazım, zira sadece 7.89 mm kalınlığındaki gövdeye bu bataryayı sığdırıp zarif ve ince bir görünüm elde etmek pek kolay olmasa gerek.

Bunun yanı sıra diğer tasarım detayları da ilgi çekici. Elimizde gördüğünüz Gün Işığı rengi, farklı ışık koşulları altında hareket ettirildiğinde farklı efektlerle kendini öne çıkarıyor. Kamera bloğunun bulunduğu alan ise daha parlak bir malzemeyle kaplanmış, 2 büyük lens ile de oldukça gösterişli duruyor.

Şimdi, telefonun kasa kaplaması her ne kadar metal gibi gözükse de aslında plastik. Kullandığımız süre boyunca herhangi bir çizilme veya çatlama olmadı. Açıkçası telefonu çok fazla yere düşürdüğümüzü de söyleyemeyiz, fakat arada ufak darbeler aldığı oldu ama herhangi bir çatlak vesaire oluşmadı. Öte yandan kılıfsız kullandığımız için çizilme ihtimali yüksekti. Yine de ne çerçevede ne de arka kapakta böyle bir sorunla karşılaşmadık. Aslında plastik malzemenin iyi yanı da bu. Metalik veya cam yüzeyler çok daha kolay çizilebiliyor, hiç olmadı kısa sürede kılcal çizikler ortaya çıkabiliyor. Çizildi veya kırıldı diyelim; arka kapağı veya kasayı değiştirmek istediğinizde ortaya çıkacak maliyet çok daha fazla oluyor. Yani plastik malzeme bazen daha avantajlı olabiliyor.

realme C55’in çevresine baktığımızda alt kısımda 3,5 mm’lik kulaklık girişini, USB-C bağlantı noktasını ve hoparlörün yer aldığını görüyoruz. Parmak izi sensörü sağ taraftaki güç düğmesine entegre edilmiş. Ekranda bulunan parmak izi sensörü ve ön kameranın yüz tanıma özelliği telefon kilidini açma konusunda oldukça başarılı. Ön kamera demişken, kullanım deneyimini zenginleştiren Mini Kapsül özelliğine de şimdi yakından bakalım.

Forum