Kar Kardeşliği: Film ve gerçekte yaşanan kaza hakkında 15 bilgi

7-YAMYAMLIK TARTIŞMASI

Guardian'a göre kazazedeler için en büyük sorun yiyecekti. Çünkü uçakta bulabildikleri kuruyemiş, çikolata, kraker gibi yiyecekler az az tüketseler de birkaç gün içinde bitti. Yüksek irtifada vücudun kalori ihtiyacı astronomik derecede daha yüksekti. Yenilebilir saman bulmayı umarak bagaj parçalarından kopan deri şeritlerini yemeyi denediler. Makaleye grup günler sonra uzun tartışmalardan sonra cesetleri yemeye başlamayı seçtiler. İlk başta gruptan bazıları buna karşı çıkmıştı; arama çalışmalarından umutlar kesilince hepsi aynı noktaya geldi.

Bazıları ölmeleri halinde bedenlerini diğerlerine bağışladı. Kazazedeler kurtarıldıktan sonra ise nasıl hayatta kaldıkları medya tarafından işlendi. Yaşanan durumu anlattıklarında ise bu durum ülkede tartışmalara yol açtı; tepki çekti. Britannica'ya göre ise Roma Katolik Kilise'sinin kazazedeleri aklayınca tepkiler dindi.

24 yaşındaki José Luis Inciarte, kurtarmadan kısa bir süre sonra düzenlediği basın toplantısında , "Başka koşullar altında hastalıklı veya ürkütücü görünebilecek şeyler yaptık. Onlar asla söylenemeyecek, anlatılamaz şeylerdi" dedi.

Yönetmen Bayona ise kitapta olduğu gibi filminde de "yamyamlığın ikincil bir tema olduğu" konusunda ısrar ediyor. Bayona, “Bunun üstüne bir fikir daha var, o da aşırı hümanizm ve grup arasında kurulan bağ. Yani filmde elbette yamyamlık da var ama hikayedeki dostluk ve yoldaşlığın yanında ikinci planda kalıyor" diyor.

Forum