Kar Kardeşliği: Film ve gerçekte yaşanan kaza hakkında 15 bilgi

3- KAR KARDEŞLİĞİ GERÇEK Mİ? GERÇEKTE NE OLDU?

Evet filmde anlatılanlar gerçek. Film, Uruguay Hava Kuvvetleri'ne ait 571 sefer sayılı uçağın And Dağları'nda düşmesine ve hayatta kalanların And Dağları'nda geçirdikleri günlere ilişkin anlatımlarına dayanıyor. 13 Ekim 1972'de Uruguay'ın Montevideo kentinden bir ragbi takımı maç için Şili'nin Santiago şehrine giden 571 sefer sayılı uçağa bindi.

Ancak uçak varış noktasına çok az kala, karlı And Dağları'ndan geçerken, sıcaklığın sıfırın altında 40 dereceye düştüğü çorak dağların derinliklerine düştü. Çarpma sonucu 12 kişi öldü ve çok sayıda kişi de ağır yaralandı. And Dağları'nda yalnızca 29 kişi ikinci günü görecek kadar yaşadı.

Çok sayıda arama-kurtarma uçağının bölgeyi taramasına rağmen, arama çalışmaları 8. günde iptal edildi ve yolcuların öldüğü varsayıldı. Ancak birçoğu hala hayattaydı. Kurtulanlar açlıktan ölmek üzereydi ve dağların derinliklerinde ısınmaya çalışıyorlardı. Hayatta kalanlar, kurtarılmadan önce uçağın gövdesinden geriye kalanlarda yaklaşık iki buçuk ay yaşadılar. Kar Kardeşliği de And Dağları'nda geçen 72 gün boyunca yaşananların öyküsünü anlatıyor.

Bayona; "Çalışmamızın başlangıç ​​noktası her zaman gerçek olayın ve Pablo Vierci'nin kitabını okumanın yarattığı derin etki olmuştur. Bu hikayenin gerçekten anlatılmadığına dair bir his vardı" diyor.

Forum