iPhone’un Dinamik Ada Benzeri Özelliğini Kullanan İlk Android Telefon realme C55 Elimizde! “Mini Kapsüllü” realme C55 Kutusundan Çıkıyor!

iPhone 14 Pro modellerindeki Dinamik Ada bölümü daha pek çok özellik için kullanılabiliyor. Gelen aramalar burada görünüyor, dinlediğiniz şarkıya direkt buradan müdahale edebiliyor ve hatta navigasyona bile erişim sağlayabiliyorsunuz. Mini Kapsül ise şimdilik bunun daha kısıtlı bir sürümü gibi, fakat  gelecek yazılım güncellemeleriyle bu kolayca çeşitlendirilebilir gibi. Öyle ki telefonu kutusundan ilk çıkarttığımızda sadece şarj durumu hakkında bilgi sunuyordu. Sonra gelen güncelleme ile buna veri durumu ve adım sayma özellikleri de eklendi. Zamanla çeşitlenecektir. Benzer yöntemleri de önümüzdeki süreçte kuvvetle muhtemel diğer Android telefonlarda da göreceğiz. realme bu konuda fitili ateşlemiş durumda.

realme C55 tasarımıyla da dikkat çekici duruyor. Telefonun keskin kenarları var. Arka yüzde 2 dev kamera dikkat çekerken, telefonun elimizdeki modeli Rainy Sun renkli. Telefonun arka yüzünün geneli fırçalanmış bir malzemeden oluşuyor, kamera bloğunun çevresi ise parlak bir yüzey ile ayrılmış durumda. Arka yüzey plastik, fakat görünüm ve hissiyat olarak metalik gibi duruyor.

Forum