Hayvanların neden kuyruğu var? Kuyruk ne işe yarıyor?
Savunma mekanizması
Bazı hayvanların kuyrukları, onlar için silaha dönüşmüştür. Örneğin vatozların, bir yırtıcı onlara saldırdığında savunma olarak kullanabilecekleri bir iğne kuyruğu vardır.
Zehirli çıngıraklı yılanların kuyruklarında, salladıklarında bir raket oluşturan kuru deri düğmeleri vardır. Bu, çıngıraklı yılanı tehdit edebilecek tüm hayvanları saldırmaya hazır olduğu konusunda uyarır.
Birçok böceğin de kuyrukları vardır, ancak bunlar balık ve memeliler gibi diğer omurgalara sahip hayvanlardan ayrı olarak gelişmiştir. Kuyruklu böceklerin çoğu, kuyruklarını yumurta bırakmak veya konakçıları veya avları sokmak ve felç etmek için kullanır. Eşekarısı gibi bazı hayvanlarda, bazı parazit yaban arıları yumurtalarını bir konakçının içine bırakacağından, kuyrukları her ikisini de yapabilir.
Kuzey Amerika bizonu ve Afrika'daki antilop ve zürafa gibi otlayan hayvanların, sivrisinekleri ve onları rahatsız edebilecek diğer böcekleri savuşturmak için kullandıkları uzun tüylü kuyrukları vardır. İnekler ve atlar da bu tür bir kuyruğa sahiptir.