Fırlatma gerçekleşti... Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı bu gece Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

36 SAAT SÜRMESİ BEKLENİYOR

Fırlatma, planlanan saat olan 00.49'da (Türkiye saati) sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Fırlatmayı sağlayan Falcon 9 roketi, görevini tamamladıktan sonra başarıyla Dünya'ya iniş yaptı. Astronotları taşıyan Dragon kapsülü ise, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğuna devam ediyor. Gezeravcı'nın içinde bulunduğu ekibi taşıyan Dragon kapsülünün ABD yerel saatiyle Cumartesi sabahı 05.15 (TSİ 13.15) civarında Uluslararası Uzay İstasyonu'na varması bekleniyor. Buna göre uzay yolcularının ISS'e ulaşmaları yaklaşık 36 saat sürecek.

TAKİP LİNKİ

SpaceX firması, uzay yolculuğunun "https://www.spacex.com/follow-dragon" linkinden takip edilebileceği duyurdu.

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacak ve çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirecek.

Ax-3 ismi verilen görev, Axiom Space'e göre ülkelerin uluslararası uzay topluluğuna katılmaları ve mikro yerçekiminde keşif ve araştırmaları ilerletmek için alçak Dünya yörüngesine erişmeleri için yeni bir fırsat dönemine işaret ediyor.

Ax-3 görevinde Alper Gezeravcı ile birlikte şu isimler bulunuyor:

  • İspanya'yı temsilen görev lideri Michael Lopez-Alegria
  • İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei
  • Avrupa Uzay Ajansı adına İsveçli Marcus Wandt


Fırlatma anı: Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu böyle başladı

Forum