Zirveden inmeyen film Esaretin Bedeli'nin konusu ne? Esaretin Bedeli hakkında 10 ilginç bilgi

Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatan Esaretin Bedeli uzun yıllardır IMDb'nin en iyi 250 film listesinin zirvesinde yer alıyor. Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde de var. Peki, Esaretin Bedeli filminin konusu ne?

'Korku seni tutsak eder, umut ise özgür kılar'... Frank Darabont'un senaryosunu yazıp yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmi Esaretin Bedeli aradan geçen uzun yıllara rağmen hala 9.3 puanla IMDb'nin en iyi filmler listesinin zirvesinde. Listede ikinci ve üçüncü sırada ise Baba (1972) 9,2 ve Kara Şövalye (2008) 9,0 yer alıyor. 

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta da filmin eleştirmen puanı yüzde 91, izleyici puanı ise yüzde 98... Hala izlemeyenler için Esaretin Bedeli filminin konusu, künyesi, oyuncularını yeniden hatırlayalım...

ESARETİN BEDELİ FİLMİNİN KONUSU NE?

Esaretin Bedeli Stephen King'in 1982 tarihli kısa öyküsü 'Rita Hayworth and the Shawshank Redemption'dan uyarlanmıştı. Film 1947 yılında başlıyor ve masum olduğunu iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan Shawshank Eyalet Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bankacı Andy Dufresne'nin (Tim Robbins) hikayesini anlatıyor. Andy, sonraki yirmi yılda, bir mahkum olan Ellis "Red" Redding (Morgan Freeman) ile arkadaş olur ve hapishane müdürü Samuel Norton(Bob Gunton) liderliğindeki bir kara para aklama operasyonunu yönetir.

Filmi ve sonunu anlatmadan Esaretin Bedeli filminin konusu şöyle özetlenebilir: Bankacı Andy Dufresne (Tim Robbins), eşini ve sevgilisini öldürmek suçundan art arda iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Suçsuzluğunu bir tek kendisi bilmektedir, masumiyetini ispat edemez ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Andy, hapishanedeyken Red (Morgan Freeman) ile arkadaşlık kurar, hapishane hayatının acımasızlığını yaşar. Andy zamanla hapishaneye uyum sağlar, bilgisi ve kültürüyle etrafındakileri etkilemeyi başarır ve tüm bunları 19 yıl içinde yapar.

ESARETİN BEDELİ FİLMİNİN KÜNYESİ

Tür: Dram
Orijinal Dil: İngilizce
Yönetmen: Frank Darabont
Yapımcı: Niki Marvin
Yazar: Frank Darabont
Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
Gösterim Tarihi (Sinema Salonları): 1 Eylül 1994
Süre: 2 saat 22 dakika
Yapım Şirketi: Columbia Pictures, Castle Rock Entertainment

ESARETİN BEDELİ HAKKINDA 10 İLGİNÇ BİLGİ:

Forum