Dünyanın 'en zengin insanları' listesinde zirve el değiştirdi: 10 isimden 6'sı aynı sektörden

Tesla CEO'su Elon Musk, Bloomberg Milyarderder Endeksine göre yeniden dünyanın en zengin insanı oldu. Listedeki 10 isimden 6'sı aynı sektörden: Teknoloji... Tesla hissesi Ocak ayından bu yana yükseliş trendinde ve Pazartesi günü 207.63 dolardan kapandı.

Bloomberg'e göre Tesla ve Twitter'ın da aralarında bulunduğu şirketlerin başındaki isim Musk'ın şu anda net değeri 187 milyar dolar. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Musk, serveti 182 milyar dolar olan LVMH CEO'su Bernard Arnault'u geride bıraktı.

Fransız lüks eşya devi LVMH'nin (LVMHF) başkanı Bernard Arnault, Tesla hisselerinin Aralık ayında düşmesi nedeniyle geçen yıl Musk'ı geride bırakarak zireye çıkmıştı. Yahoo Finance'in geçmiş verilerine göre Tesla hisse senedi fiyatı 3 Ocak 2023'te 108,10 doları gördü. Otomobil üreticisinin hissesi Pazartesi günü 207.63 dolardan kapandı.

Musk, twitter'ı satın alma sürecinin ardından şimdiye kadar daha iyi bir 2023 geçirmiş gibi görünüyor. Musk daha önce 2021'de Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek o sırada dünyanın en zengin insanı olmuştu. Musk, Arnault ve Bezos üçlüsü, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesinde periyodik olarak yer değiştiriyor.

Forum