'Bitcoin katili' olacağım demişti: Her yerde aranırken yaşadığına dair ilk ipucu...

IGNATOVA KİMDİR? NASIL DOLANDIRDI?

Independent'ın haberine ise hakkında şu bilgiler yer alıyor: 1980'de Bulgaristan'ın Ruse kentinde bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ignatova, 10 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etmişti. Alman vatandaşı Ignatova en büyük kripto vurgunlarından birine liderlik etmeden önce Oxford Üniversitesi'nde hukuk eğitimi görmüştü.

Ünlü fon yönetim firması McKinsey'de de çalışan Ignatova sonunda 2014'te OneCoin Ltd adlı bir şirket kurmuştu. Bu kripto para şirketi aracılığıyla 4 milyar dolardan fazla para toplamıştı. Şirketi dünya çapında 100'den fazla ülkeden en az 3 milyon yatırımcıya ulaşmıştı. Ignatova, OneCoin kripto para biriminin madencilik faaliyetleri aracılığıyla çıkarılacağını ve değerinin Ocak 2019 itibarıyla 0,50 eurodan yaklaşık 29,95 euroya yükseleceğini vaat etmişti.
Ayrıca OneCoin'in diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi blok zincir tabanlı olduğu söyleniyordu. Ancak ortada böyle bir zincir yoktu. Yani OneCoin token'ları aslında alınıp satılmıyordu ve yatırımcıların paranın akıbetini takip etmesinin hiçbir yolu da yoktu.

Forum