Bir kadının beyninde canlı solucan bulunması aslında neden herkesi ilgilendiriyor?

PARAZİT SON DERECE İSTİLACI

Senanayake, bu durumda hastanın muhtemelen kazara solucanın konakçısı olduğunu söylüyor. Parazitin son derece istilacı olduğu ve larvalarının veya yavrularının akciğerler ve karaciğer de dahil olmak üzere kadının vücudundaki diğer organlarda da yayıldığından şüpheleniliyor.

'BU VAKA BİR UYARI'

Dr. Senanayake bu durumun bir uyarı olduğunu söylüyor. Senanayake, bu vakanın, özellikle insanlar hayvanların yaşam alanlarına daha fazla girdikçe, hayvanlardan insanlara geçen hastalık ve enfeksiyonların artan tehlikesinin altını çizdiğini söylüyor: "Yani bu, gelecekte daha fazla yeni enfeksiyonun görüleceğinin bir başka işaretidir"

Çünkü son 30 yılda dünyada yaklaşık 30 yeni enfeksiyon ortaya çıkarılmış. Bu enfeksiyonların yaklaşık %75'i zoonotikti ve bu durum hayvanlar dünyasından insan dünyasına koronavirüsler de dahil olmak üzere bulaşmanın olduğu anlamına geliyor.

2. DERS: MUTLAKA ELLERİNİZİ, SEBZEYİ İYİ YIKAYIN

Senanayake, “Bu Ophidascaris paraziti insanlar arasında bulaşmıyor, dolayısıyla SARS, COVID-19 veya Ebola gibi bir salgına neden olmayacak. Ancak yılan ve parazit dünyanın başka yerlerinde de bulunuyor, bu nedenle önümüzdeki yıllarda başka ülkelerde de başka vakaların görülmesi muhtemeldir.

Bu vakanın diğer mesajı yiyecek aramayla ilgili. Yiyecek arayan kişiler, toplanan ürünlere dokunduktan sonra ellerini yıkamalıdır. Salata veya yemek pişirmek için kullanılan toplanmış malzemeler de iyice yıkanmalıdır.

Forum