Bir kadının beyninde canlı solucan bulunması aslında neden herkesi ilgilendiriyor?

YEREL BİR SEBZEDEN Mİ KAPTI?

Araştırmacılar, hastanın Yeni Güney Galler'in güneydoğusunda 'halı pitonlarına' ev sahipliği yapan bir gölün yakınında yaşadığını söylüyor. Her ne kadar yılanlarla doğrudan teması olmasa da paraziti, bölgede bulunan, yerel, yapraklı yeşil bir sebzeyi toplayıp pişirip yediğinde kapmış olması muhtemel. Doktorlar ve bilim insanları, bir halı pitonunun dışkısı yoluyla parazitin yeşilliklere geçmiş olabileceğini, hastanın daha sonra bu yeşilliklere dokunduğunu ve yiyecek veya diğer mutfak aletleriyle çapraz kontamine olmuş olabileceğini düşünüyor.

Bilindiği kadarıyla Avustralya'da halı pitonları 'Ophidascaris robertsi'yi taşıyor ve dışkılarıyla parazit yumurtaları dökerek paraziti küçük memelilerin ve keseli hayvanların yediği bitki örtüsüne yayıyor. Bir noktada pitonlar da aynı enfekte hayvanları yiyor ve parazit daha sonra yılanın içinde yaşayarak döngüyü tamamlıyor.

KARIN AĞRISI, İSHAL, ÖKSÜRÜK, ATEŞ, UNUTKANLIK

Peki, hastanın beyninde bir solucan olduğu nasıl tespit edildi? Söz konusu hasta üç hafta boyunca karın ağrısı ve ishal, ardından sürekli kuru öksürük, ateş ve gece terlemesi yaşayınca Ocak 2021'in sonlarında yerel bir hastaneye kaldırıldı.
Birkaç ay sonra belirtileri unutkanlığa ve depresyona dönüştü. Bu kez Avustralya'nın başkentindeki bir hastaneye gönderildi; burada yapılan MRI taramasında beyninin sağ ön lobunda alışılmadık bir şey ortaya çıktı. Taramada "beynin sağ ön lobunda atipik bir lezyon" ortaya çıktı.

Ancak durumunun nedeni ancak Haziran 2022'de yapılan biyopsi sırasında Dr. Bandi'nin bıçağıyla ortaya çıktı.

Forum