Bazen para bile yetmiyor: Ferrari sürmek için kabul etmeniz gereken 9 kural

Ferrari’lerde modifikasyona kesinlikle izin yok

Genel bir kural olarak, bir Ferrari'yi modifiye etmek kötü bir fikirdir. Markanın yüksek profilli sahiplerin arabalarını şüpheli bir şekilde modifiye etmesinden memnun olmadığına dair çok sayıda rapor var, ancak en meşhurlarından biri Deadmau5 davası.

458 Italia'sını parlak renkli Nyan Cat kaplamasıyla kaplayıp ona "Purrari" takma adını vermesi, Kanadalı müzisyene Ferrari tarafından telif hakkı ihlali nedeniyle bir mektup gönderilmesi ile sonuçlandı. Ayrıca Deadmau5'in arabasını Craigslist'te satışa çıkarması da hoş karşılanmadı. Ferrari, bu yaşananları markayla alay etmek olarak gördü.

Deadmau5 geri adım attı ve arabayı satmadan önce orijinal haline geri döndürdüğünü söyledi.

Belçikalı bir milyarder ise, 90'ların ortalarında Ferrari'nin onaylamadığı şekilde üstü açık bir F40 LM inşa ettiğinde, Ferrari tarafından markasını modifikasyonlarla ilişkilendirdiği iddiası ile dava edildi. Özel roadster'ı öğrendikten sonra marka, sahibinin tüm Ferrari markasını araçtan kaldırmasını talep etmek için mahkemeye başvurdu ve bunu da yaptı.

F40, 2005 yılında açık artırmaya çıktı, ancak Ferrari'nin resmi onaylamama mührü sayesinde, 195.000 dolar olan minimum rezerv fiyatına bile ulaşamadı. Karşılaştırma için, bugün iyi durumdaki değiştirilmemiş bir örnek 2.000.000 dolardan fazlaya satabilir.

Forum