Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok filminin konusu ne? 9 dalda Oscar adayı...

BATI CEPHESİNDE YENİ BİR ŞEY YOK FİLMİNİN KONUSU

"Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok"un Almanya yapımı ilk film uyarlamasının çekimleri Prag'da yapıldı.

Bu sarsıcı dramada ödüllü oyuncu Daniel Brühl (“Soysuzlar Çetesi“), Grimme Ödüllü Edward Berger ile başrollerde yer alıyor. Film, kendisi de bir savaş gazisi olan Erich Maria Remarque'ın 1928'de yayınlanan ünlü romanının üçüncü kez sinemaya uyarlanmış hali... Roman ilk kez 1030, ardından 1979 yılında iki kez sinemaya uyarlanmıştı.

Yönetmen Edward Berger imzalı filmin konusu şöyle:

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Erkek lisesinde öğretmenlik yapan Profesör Kantorek'in konuşmalarından etkilenen öğrenciler gönüllü olarak askere yazılarak Alman ordusuna katılırlar. Ancak savaş sandıkları gibi bir şey değildir. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

Yönetmen Edward Berger film için "Almanca olarak yazılan ve dünya çapında çok satan bu roman, muhtemelen edebiyat tarihinde savaşın insanlık dışı dehşetini en iyi şekilde yansıtan eserdir. Benim için bu romanı ilk kez Almanca bir filme uyarlamak, zorlu ancak son derece heyecan verici bir projeydi" diyor.

Forum