Baba filminin usta yönetmeninden 50 yıl sonra Oscar itirafı

Usta yönetmen Francis Ford Coppola, 1973 yılındaki Oscar ödüllerinde Baba (The Godfather) filmi ile En İyi Yönetmen ödülünü kazanamadığı için hissettiklerini kaleme ald. İşte hem Coppola'nın açıklamaları hem de Marlon Brando'nun o günkü törene damga vuran kararının videosu...

Coppola, Instagram hesabından yaklaşan Oscar töreni şerefine o günün kısa bir öyküsünü kaleme aldığını belirterek şunları yazdı:

  • Her genç yönetmen adayı gibi ben de bir gün "En İyi Yönetmen" Oscar'ını kazanmayı ve o heykeli elimde tutmayı hayal ederdim. 1973 yılında The Godfather aday gösterildiğinde, hayalim gerçekleşecekmiş gibi görünüyordu çünkü Yönetmenler Birliği ödülünü kazanmıştım ve genellikle bu ödülü kazanan Oscar'ı alırdı. Bu daha önce sadece birkaç kez gerçekleşmemişti. (1968'de DGA ödülünü kazanan Anthony Harvey, Carol Reed'e kaybetmişti).

  • Dolayısıyla o gece ödül törenine gittiğimde ve 'The Godfather'ın diğer ödüllerle birlikte başarısına tanık olduğumda, kazanma olasılığımın yüksek olduğunu hissettim.

Forum