ASUS Yapay Zeka Gücünü Dize Getiriyor: ASUS ZenBook S 16 İnceleme

ASUS Zenbook S 16 Ekranı Nasıl?

Evet, uzunca bir süre performanstan bahsettik. ASUS, ortaya gayet performanslı bir cihaz çıkarmış; peki, Zenbook S 16’nın ekranı, bu gücü bize nasıl yansıtıyor? Laptop’ta 16 inç genişliğinde ASUS Lumina OLED ekran kullanışmış. Bu ekran bize tam 3K çözünürlük sunuyor ve 120Hz gibi fazlasıyla yüksek yenileme hızı ile 0.2 ms tepki süresi sağlıyor. Açıkçası bu değerlere sahip ekranları daha çok oyun PC’lerinde görmeye alışkınız. İş odaklı tasarlanmış bir bilgisayarda bu yetenekli ekranın karşılığını, görsel yaratıcılık veya görsel düzenleme gerektiren projeler üzerinde çalışırken alacaksınızdır.

Bu arada ASUS Lumina OLED’e de ayrı bir parantez açalım. ASUS; Lumina OLED teknolojisiyle, geleneksel OLED ekranların sınırlarını öteye taşıyor. Bu teknoloji ile ekranda izlediğiniz her görüntü, her video çok daha canlı renklerle sunuluyor. Ekran aynı zamanda güç tasarrufuna destek olurken, Tüv Rheinland düşük mavi ışık sertifikası gözlerinizi koruyor, ASUS OLED Care yanmayı önleme ve ABD askeri sınıfı dayanıklılık sertifikası da ekranın dayanıklılığı üst seviyeye taşıyor. Bu arada önemli bir not:

ASUS, garanti kapsamındayken herhangi bir yanma sorunu için ücretsiz OLED ekran değişimi de sağlıyor.

Bunların yanı sıra ekran, tüm bu etkileyici yeteneklerinin yanında, dokunmatik özelliğine de sahip. Kullanıcılar, touchpad’in yanında, dokunmatik ekranı da kullanarak uygulamalarını yönetebiliyor.

Zenbook S 16 hakkında anlatılması gereken aslında daha çok şey var. Bunlardan biri de internet bağlantısı noktasında. Bu laptop, internete bağlanmak için Wi-Fi 7 standardını destekliyor. Wi-Fi 7, oldukça yeni bir teknoloji ve Wi-Fi 6’ya göre çok daha yüksek bağlantı hızları sunuyor. Yakında adını çok daha fazla duymaya başlayacağız. Elbette cihazda bu kadar güçlü bir kablosuz ağ yeteneği bulunurken Ethernet portuna gerek duyulmamış -ki zaten bu sayede de tasarım noktasında 1.19 cm kalınlık mümkün kılınmış. Peki, cihazın çevresinde ne gibi bağlantılar var derseniz, 2 adet USB4 Type-C yuvası, 1 adet USB 3.2 Gen 2 Type-A olduğunu, bunları yanında da HDMI 2.1 ve SD kart okuyucu ile ses jakının yer aldığını söyleyelim.

Forum