ABD'nin 'UFO'larla imtihanı' akıllara 2. Dünya Savaşı teknolojisini getirdi

BALONLAR SIR OLARAK SAKLANDI

ABD ordusu başlangıçta balonları sır olarak sakladı. Halkın, bomba yüklü binlerce balonun Batı Kıyısı boyunca rastgele düşme olasılığını bilmesi durumunda, bunun Japonların istediği kitlesel paniği yaratabileceğine dair endişeler vardı. Biyolojik veya kimyasal silah taşıyabileceklerine dair bir korku da vardı.

HABER YAPILMADI

Sansür Ofisi, tüm medya kuruluşlarından balon olaylarını hiçbir şekilde tanıtmamalarını istedi. 

Asya ve Kuzey Amerika'daki müttefik uçakları, nerede ve ne zaman bulunurlarsa bulunsunlar balonları durdurmak için gönderildi. 

Balonların hidrojenle dolu olduğu netleştiğinde, ABD bombardıman uçakları Japonya'nın hidrojen tesislerinin çoğunu yok etti.

Bombalar büyük ölçüde etkisizdi. Sadece yaklaşık 900 tanesinin Kuzey Amerika'ya ulaştığı tahmin ediliyor ve çok fazla hasar veremeyecek kadar dağılmışlardı.

JAPONYA BALONLARIN ETKİSİZ OLUDUĞUNU DÜŞÜNDÜ

6 ölüm dışında, neden oldukları tek gerçek hasar, iki küçük çalı yangını ve tesadüfen Manhattan Projesi için plütonyum üreten Washington eyaletindeki Hanford Bölgesi'ndeki anlık güç kaybıydı.

Mayıs 1945'te Oregon'da tek bir sivil olayda yalnızca küçük hasara ve 6 ölüme neden oldu. 5 Mayıs 1945'te, beş çocuk ve bir kadın Oregon yakınlarındaki ormanda gördükleri büyük kağıt balonla oynarken hayatlarını kaybettiler. Yaşanan ölümler ABD'nin II. Dünya Savaşı sırasında kendi topraklarındaki tek kayıpları olarak da tarih geçti.

Mitchell ve çocukların ölümlerinin ardından ordu sessizliğini bozdu. O zamana kadar Japonlar, neredeyse hiçbir yangın veya kaos raporu olmadığı için operasyonun başarısız olduğu sonucuna vararak operasyonu iptal etmişti.

EN SON 2014'TE BULUNMUŞ

Fu-Go balonları keşfedilmeye devam ediyor. Kanada Kraliyet Donanması bir tanesini 2014 yılında imha etti. 

Forum