ABD'nin 'UFO'larla imtihanı' akıllara 2. Dünya Savaşı teknolojisini getirdi

9000 TANE GÖNDERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İlk balon 3 Kasım 1944'te fırlatıldı. Balonlar, bugün jet akımı olarak bilinen Pasifik Okyanusu üzerinde yüksek irtifa ve yüksek hızlı akıntılarla taşındı.

O zamandan Nisan 1945'e kadar, uzmanlar yaklaşık 1.000 tanesinin Kuzey Amerika'ya ulaştığını tahmin ediyor. Savaştan sonra Japonya'da ortaya çıkarılan kayıtlar, yaklaşık 9.000 fırlatıldığını gösteriyor. Kaynaklara göre bunlardan 250-300'ü ABD ve Kanada'da bulundu veya gözlemlendi. Bazıları da Meksika'da.

Japon hükümeti, Müttefik kuvvetlerin Japon hidrojen tesislerini havaya uçurması ve malzeme sıkıntısı nedeniyle program için fonu geri çekti. Ayrıca silahların çalışıp çalışmadığı da belli değildi.

Business Insider o dönem yaşananları şöyle özetliyor:

Müttefikler balonlarla ilk kez 3 Kasım'da, ilk fırlatmadan iki gün sonra, bir gemi okyanusta yüzen bir balonun kalıntılarını kurtardığında karşılaştı. Başlangıçta endişeden çok kafa karışıklığı vardı.

Ancak dört hafta sonra, Batı Kıyısı boyunca düzinelerce silahlı balonun keşfedildiğine dair haberler Amerikan liderlerini tedirgin etmeye başladı.

Forum