ABD'nin 'UFO'larla imtihanı' akıllara 2. Dünya Savaşı teknolojisini getirdi

ABD'nin önce Çin'e ait bir balonu, ardından 3 gün üst üste 3 'tanımlanamayan' cismi düşürmesi akıllara 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan bir teknolojiyi getirdi: Yani bilinen ilk kıtalararası silah sistemi olan Fu-Go balon bombasını... ABD'nin yıllar önceki 'balonla' imtihanına yakından bakalım.

ABD savaş uçağı bu ayın başında ABD hava sahasına giren, Çin'e ait bir 'balonu' vurarak düşürdü. Balonun "Üç okul servisi otobüsü büyüklüğünde" olduğu ve 60 bin fit yükseklikte uçtuğu duyuruldu.

ABD Savunma Bakanlığı 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada Çin’e ait yüksek irtifa istihbarat balonunun ABD ana kıtası üzerinde uçuş yaptığını ve Amerikan ordusunun balonu takip ettiğini açıklamıştı. ABD'ye göre 'casus balon' Montana eyaletinde aralarında uzun menzilli füze depolarının olduğu bazı hassas askeri tesislerin üzerinden geçmişti.

Çin ise balonun, sivil bir hava aracı olduğunu, meteorolojik araştırma için kullanıldığını, rüzgarlarla sürüklenerek yanlışlıkla ABD hava sahasına girdiğini söylemişti.

Casus balonlar rüzgarla taşınıyor ve oldukça yüksek irtifalara ulaşabiliyor. Casus balonun altında kamera gibi keşif ekipmanı bulunabiliyor ve güneş enerjisiyle çalışabiliyor. Uyduların ortaya çıkmasından sonra son yıllarda sayıları azalmış durumda.

BALONDAN SONRA 3 'TANIMLANAMAYAN CİSİM' VURULDU

Bu gelişmeden günler sonra ABD, Alaska üzerinde tanımlanamayan bir cisim düşürdüğünü açıkladı. Bir gün sonra bu kez Kanada üzerinde bir cisim düşürüldü. Son olarak ise yine ABD'de Huron Gölü üzerinde bir tanımlanamayan cisim düşürüldü.

Şu an için enkazlarına ulaşılamadığı için bu cisimlerin ne olduğu belli değil.

NEYE BENZİYOR?

İlk tanımlanamayan cismin bir araba büyüklüğünde olduğu belirtilmişti. Bir yetkili ABC News'e, nesnenin "silindirik ve gümüşi gri" olduğunu ve "herhangi bir itme gücü" olmaksızın "balon benzeri" yüzen bir görünüm verdiğini söylemişti.

BALON OLABİLİR Mİ?

Senatör Chuck Schumer düşürülen uçan cisimlerin balon olduğuna inanıyor. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü ise Schumer'in bahsettiği iki nesnenin orijinal balona "çok benzemediğini" ve çok daha küçük olduğunu belirtiyor.

Forum