ABD'de gündeme oturan uzayla ilgili endişe ne olabilir?

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner'ın "ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" ile karşı karşıya olduğunu açıklaması ABD gündemine oturdu. Peki, bahsedilen tehdit ne olabilir? İşte teoriler

Cumhuriyetçi Mike Turner, şifreli açıklamasında, istihbarat komitesinin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidine ilişkin komite üyelerini bilgilendirdiğini söyledi. Turner, "Kongre, yönetim ve müttefiklerimizin bu tehdide yanıt vermek için gerekli eylemleri tartışabilmesi için Başkan Biden'dan bu tehdide ilişkin tüm bilgilerin gizliliğini kaldırmasını talep ediyorum" dedi.

Komitenin Demokrat üyelerinden Jim Himes bu açıklama sonrası yaptığı açıklamada gizli tehdidin "önemli" olduğunu ancak "panik için bir neden olmadığını" söyledi. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ise "halkın alarma geçmesine gerek olmadığını" söyledi.

TEHDİT NE?

Söz konusu tehdidin ne olduğu belli değil. Ancak bazı bilgi sızıntıları var. Punchbowl News'e göre bu acil mesele, 'yabancı bir askeri kapasiteyle" ilgili.

Reuters'ın haberine göre konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Turner'ın açıklamasının Rusya ve uzaydaki operasyonlarla ilgili olduğunu söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

OLASI SENARYOLAR

Şu ana kadar ortaya atılan bazı iddialar ise şöyle:

Forum