Yıldızların Netteki Evleri

Ünlü sanatçılar sadece filmlerde ve albümlerde değil, internette de boy gösteriyorlar.

Sanat dünyasında büyük bir yıldız olmak, bazı zorunlulukları da beraberinde getiriyor. Bu zorunlulukların başında ise, hiç kuşkusuz iyi tasarlanmış bir web sitesi geliyor.

Sizin de hayranı olduğunuz birkaç sinema sanatçısı ya da müzisyen mutlaka vardır. Bu yıldızlar yeni bir filmde rol aldıklarında, filmi izlemek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Aynı şekilde yeni bir albüm yapan favori şarkıcınızın albümünü satın almak, sizin için her şeyden daha önemli olabilir. Peki ama yıldızlara internet üzerinden de ulaşabileceğinizi biliyor musunuz?

Sanatçıların web siteleri arasında seçim yapmak kolay değildir. Yıldızların kendi siteleri dışında, hayranları tarafından yaratılan binlerce site bulmanız da mümkün. Üstelik resmi olmayan hayran siteleri, zaman zaman sanatçının kendi resmi sitesinden çok daha geniş İçerikli ve güzel görünümlü olabilir. Resmi sitelerden bazılarını, aşağıda sizler için listeledik. Hayran sitelerine ulaşmak isteyenler ise, küçük bir arama ile amaçlarına ulaşabilirler.

Serdar Ortaç - Tarkan

www.serdarortac.net

İnternet konusuna gereken önemi veren Türk sanatçıların başında hiç kuşkusuz Serdar Ortaç geliyor. Teknolojiyi yakından takip eden sanatçı, "serdarortac.net" de dahil olmak üzere toplam dört farklı web sitesinin sahibi. Bu adres ise, sanatçının hayranlarıyla buluştuğu ana siteye ulaşmanızı sağlayacak.

www.tarkan.com

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli yıldızlarından birisi olan Tarkan, kendi adını taşıyan "Tarkan.com" adresinde hayranları ile buluşuyor. Site; sanatçı hakkındaki en son haberler, konser takvimi ve fan club bölümleri ile kolayca dikkat çekmeyi başarıyor. Sayfaların tasarımı ise tek kelimeyle kusursuz.

Lonardo DiCaprio - Jennifer Lopez

www.leonardodicaprio.com

Geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve özellikle bayanlar tarafından çok sevilen Leonardo DiCaprio'nun resmi web sitesi, sunduğu geniş içerik ile hemen dikkat çekiyor. Sitede sadece sanat konusuna yer verilmemiş. Politika ve çevre konularına da değinen sanatçı, böylece daha geniş bir kitleye hitap etmeyi başarıyor.

www.jenniferlopez.com

Sinema oyunculuğu ya da şarkıcılık... Hangi özelliğini seviyor olursanız olun, Lopez'in resmi web sitesinde sizi ilgilendiren bölümlere mutlaka rastlayacaksınız. Sitenin en çok ilgi gören bölümü, J-Cam adı verilen ve sanatçının video görüntülerinin bir araya getirildiği bölüm. Diğer sayfaları keşfetmeyi ise sizlere bırakıyoruz.

Deniz Seki - Gülben Ergen

www.denizseki.com

İnterneti başarılı bir şekilde kullanan ünlüler arasında Deniz Seki de var. Web sitesi hem bir haber portalı gibi görev yapabilirken, hem de başarılı bir tanıtım aracı olarak kullanılıyor. Üstelik sanatçı hakkındaki haber ve bilgilere ulaşmak için her seterinde siteyi ziyaret etmek zorunda değilsiniz; e-bültene üye olmanız yeterli.

www.gulbenergen.com

Türkiye'de interneti ilk keşfeden sanatçılardan birisi de Gülben Ergen'dir. Resmi web sitesini yıllardır tanıtım ve hayranları ile buluşma noktası olarak kullanan Gülben Ergen, bu konuda her geçen gün daha da iyiye gidiyor. İşte kanıtı...

Yılmaz Erdoğan - Marilyn Monroe

www.yilmazerdogan.com

On parmağında on marifet... Yılmaz Erdoğan; oyunlar, diziler, filmler ve kitaplar derken el atmadık bir alan bırakmadı. Böyle olunca, web sitesinin içeriğinin de bir hayli geniş tutulmasına şaşırmamak lazım. Aradığınız her şeyi sayfalar arasında bulabilirsiniz.

www.marilynmonroe.com

Sinema dünyasına bomba gibi düşen ve yepyeni bir karakter modeli yaratan Marilyn Monroe, artık sadece filmleri ve web sitesi ile aramızda. Sanatçı hakkındaki her türlü bilgiye ve gözünüzü kamaştıracak sayısız fotoğrafa bu siteden ulaşabilirsiniz.

Will Smith - Sezen Aksu

www.willsmith.com

Pek çok şarkısı ve filmi olsa da, hayranları onu en çok "Man in Black" filmlerindeki performansı ile sevdiler. Amerikalı sanatçı Will Smith, dünyaya açılmak için kendi web sitesini kullanan sanatçılardan bir diğeri. Üstelik sitenin tasarımı da tek kelimeyle mükemmel.

www.sezenaksu.net

Türkiye'de gerçek bir ekol olarak değerlendirilen Minik Serçe'nin, yani Sezen Aksu'nun internetten uzak durması düşünülemezdi. Sanatçının web sitesini ziyaret ederek basında çıkan haberlere ve kendi adlandırdığı "Hayran 1liği"ne ulaşabilirsiniz.

Teoman - Kargo

www.teoman.com.tr

Türkçe rock dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi olan Teoman, "com.tr" uzantılı web sitesi ile karşınızda. Sitede sanatçı ile ilgili en son haberlere, en yeni konser programlarına, özel fotoğraflara ve ayrıntılı albüm bilgilerine yer verilmiş.

www.kargoonline.com

Kısa süren bir ayrılığın ardından tekrar bir araya gelen ve yeni bir albümle hayranlarının karşısına çıkan Kargo grubunun resmi web sitesine bu adresten ulaşmanız mümkün. Sitenin sunduğu geniş içerik, sade ve şık bir tasarımla desteklenmiş.

Sonraki Haber

Forum