Şefin Tavsiyeleri

"Bugün ne pişireyim?" sorusunun cevabı internette sizleri bekliyor.

Eğer kendi kendinize "bugün ne pişireyim?" sorusunu çok sık soruyorsanız, bu sorunun cevabını bulmak için internetten yardım alabilirsiniz . İnternet üzerinde yemek tarifleri konusunda uzmanlaşmış sayısız site bulunmaktadır.

İnternet üzerinde yemek pişirmek konusunda gerçek birer uzman olan sayısız sile bulunduğunu biliyor musunuz? İyi yemek yemek ve İyi yemek pişirmek bazı insanlar için sadece temel bir ihtiyaçken, pek çok kişi için tutkuya dönüşmüş bir uğraştır. Özellikle Türk mutfağı gibi zengin bir konu hakkında araştırma yapıyorsanız, size yardımcı olabilecek sayısız web sitesi bulma şansına sahipsiniz.

Internet üzerindeki bu tip siteler sadece tarif vermekle kalmıyorlar; dilerseniz yemeğinizi hazırlayıp kapınıza kadar getirebiliyorlar. Bunun için siparişinizi vermeniz yeterli. Yemeğiniz sadece birkaç dakika içerisinde masanızda olacaktır.

Bu bölümde, internet üzerindeki yemek sitelerine birlikte göz atacağız. Aşağıdaki adresleri ziyaret ederek hem farklı yemek tariflerine ulaşabilir; hem de dünya mutfakları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

YemekTR - Yemek İçmek

www.yemektr.com

Bu adres, sizi dünya mutfaklarından seçme tariflerle dolu mükemmel bir siteye götürüyor. "Püf noktası" bölümünde lezzeti yaratan küçük ipuçlarını bulabilirsiniz. İstatistiklere göz atarak en çok okunan tariflerin hangileri olduğunu öğrenmeniz de mümkün. Sitede bir de forum sayfası yer alıyor.

www.yemekicmek.com

İçeriğini tamamen yemek konusuna adayan bu site, konuya meraklı kişiler için gerçek bir kaynak olarak değerlendirilebilir. Birçok farklı yemek tarifinin yer aldığı "yemekicmek.com", kullanıcıların eklediği tariflerle her geçen gün daha da büyüyor. Yemek konusuna biraz daha meraklı olanlar ise, yemek tarihi bölümüne mutlaka göz atmalılar.

Tıkabasa - Gurme Guide

www.tikabasa.com

Evde yemek pişirmek, pek çok kişi hem bir zorunluluk hem de yoğun geçen bir günün ardından rahatlamanın en keyifli yoludur. Özellikle yeni yemekler pişirmeyi ve farklı lezzetler tatmayı sevenler, aradıkları tarifleri "tikabasa.com"un tıka basa dolu sayfaları arasında kolaylıkla bulabilirler.

www.gurmeguide.com

"gurmeguide.com", farklı lezzetler tatmayı bir yaşam tarzına dönüştürenlerin sitesi. Sayfalar arasında, yemek yemek için özel yerlere gitmeyi sevenlere hitap eden sayısız alternatif yer alıyor. "Mekan Rehberi" bölümüne göz atarak zevkinize uygun bir lokanta bulmanız oldukça kolay. Sitenin uzman olduğu diğer bir konu ise şarap kültürü.

Yemek Sepeti - Mutfak Rehberi

www.yemeksepeti.com

Yemek pişirmek için yeterli zamanı bulamıyor musunuz? Öyleyse yemeğinizi dışarıya sipariş etmeyi deneyin. Peki ama yemeğinizi nereden isteyeceksiniz? "yemeksepeti.com", bu konuda hizmet veren çok başarılı bir site. Tek yapmanız gereken, restoranlar arasından seçim yapmak ve siparişinizi vermek.

www.mutfakrehberi.com.tr

Yemek konusundan bahsedildiğinde, bazı insanların aklına diyet konusu gelecektir. Hatta bu konu, formda kalmak isteyenler için bir yaşam tarzı bile olabilir, "mutfakrehberi.com.tr" adresini ziyaret ederseniz, birbirinden lezzetli diyet yemeklerini bulabilirsiniz.

Gıda Rehberi - Afiyet Olsun

www.gidacilar.com

Gıda sektöründe faaliyet gösteren büyük şirketler hakkındaki ayrıntılı bilgilere bu adresi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Sayfalar arasında gezinirken, yemek konusunun aslında ne kadar büyük bir alana yayıldığını daha iyi anlayacaksınız.

www.afiyetolsun.net

"afiyetolsun.net" adresini ziyaret ederek iştahınızı açacak birçok yemek tarifine ulaşabilirsiniz. Üstelik sitede sadece yemek tariflerine yer verilmemiş. Formunu korumak isteyenler, diyet ve kalorimetre bölümlerine mutlaka göz atmalılar.

Yemeklerimiz - Lezzet Diyarı - Yemek Port

www.yemeklerimiz.com

Sadece evinde yemek yapanların değil, profesyonel aşçıların bile bir şeyler bulabileceği çok geniş içerikli bir site. "Dünya Mutfağı" bölümünü ziyaret ederek Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu yemekleri konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz.

www.lezzetdiyari.com

Pastalardan böreklere, turşulardan mezelere kadar aradığınız tüm yemek çeşitlerini bu sitede bulmanız mümkün. Ayrıca hangi baharatın hangi yemekte ve nasıl kullanılabileceğinden emin
değilseniz, yine bu siteden yardım alabilirsiniz.

www.yemekport.com

Yaklaşık 1500 adet yemek tarifi, yüzlerce pratik bilgi, restoran rehberi ve ilginç bir mutfak sözlüğü... Tüm bunlar, "yemekport.com" adresinde bulacaklarınızdan sadece birkaçı. Siteyi hazırlayanlar, vejeteryanları da unutmamışlar.

Sonraki Haber

Forum