İnternette Korku ve Gizem

Korku dünyasına ilgi duyanlar için birkaç küçük site tavsiyesi.

Efsaneler, korku öyküleri ve doğaüstü hikayeler... Tüm bu başlıklar sizin de ilginizi çekiyorsa, aşağıdaki siteleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bir çoğumuz inkar etsek de, hemen herkes korku ve gizem konularına ilgi duymaktadır. Bu durumun en güzel kanıtı ise sinema dünyasında yaşanıyor. Tarih boyunca çekilen sinema filmlerine şöyle bir göz atacak olursanız, korku ve gerilim konuları üzerinde yoğunlaşmış büyük filmlerin ağırlığını da hemen fark edeceksiniz.

Bu bölümde, korku konusunun internetteki yansımalarına yer vermeye çalıştık. Tabii ki ilk sırayı alan, yine Hollywood filmlerinde gördüğümüz korkunç karakterler oldu. Ancak hepsi bu kadarla sınırlı değil. Korku edebiyatından tutun da gizemli UFO olaylarına kadar birçok farklı konuyu aşağıdaki adreslerde bulabilirsiniz. Ancak sitelerin büyük çoğunluğunun İngilizce olduğunu şimdiden belirtelim. Çünkü korku alanında uzmanlaşmış Türkçe içerikli bir site bulmak hiç de kolay değil.

Horror-Wood - Horror Writers Association

www.horror-wood.com

İnternet üzerinde yayınlanan web-zine'lerden daha önce bahsetmiştik. Horror-Wood da bunlardan birisi. Ana sayfada derginin kapağını incelemeniz mümkün. Kapak üzerine tıkladığınızda ise, birbirinden ilginç konularla dolu olan içeriği görebiliyorsunuz. Sayfa geçişlerinin animasyonlarla desteklenmesi, sitenin dikkat çeken özellikleri arasında.

www.horror.org

"Horror Writers Association", yani Korku Yazarları Birliği'nin resmi web sitesi. Bu adresi ziyaret ederek yeni çıkacak bir kitap hakkındaki bilgilere ya da konferanslarla ilgili detaylara ulaşmanız mümkün. Ayrıca sitede okuyucular, kitapçılar, kütüphaneciler ve basın mensupları için özel bölümlere de yer verilmiş. Daha fazlasını isteyenler ise, bağlantılar sayfasına göz atabilirler.

StephenKing.com - HorrorFind

www.stephenking.com

Korku romanlarından hoşlanıyorsanız, Stepnen King adını da mutlaka duymuş olmalısınız. İşte bu adres, sizi ünlü yazarın resmi web sitesine ulaştıracak. Sayfalar arasında yazarın kısa bir özgeçmişini, yazdığı kitapları, yeni çıkacak olan kitapları ve haberleri bulabilirsiniz. "Message Board" bölümü ise, Stephen King hayranlarının bir araya gelmesini sağlıyor.

www.horrorfind.com

Korku ve gizem dünyası ile ilgili hemen her türlü siteye bu adresten ulaşmanız mümkün. Başka bir deyişle bu site, aslında korku ve gizem konularında uzmanlaşmış bir arama motorundan farklı değil. TV şovlarından sinema filmlerine, hayaletlerden büyüye kadar pek çok konuyu içeren sitede, tüm konular kategoriler halinde sunuluyor.

Horror Films

www.filmsite.org/horrorfilms.html

Sinema dünyası için vazgeçilmez olan konuların başında, hiç kuşkusuz korku geliyor. 1800'lü yılların sonunda başlayan korku filmi furyası, günümüzde de hızından bir şey kaybetmiş değil. Bu adresi ziyaret ederek korku filmlerinin uzun tarihini öğrenmeniz mümkün.

A Nightmare on Elm Street - Center for UFO Studies

www.nightmareonelmstreet.com

Freddy Krueger ismini duyduğunuzda, aklınıza mutlaka Elm Sokağı'nda Kabus filmleri gelecektir. Bu ünlü serinin resmi web sitesine ulaşmak için yukarıdaki adresi ziyaret etmeniz mümkün. Freddy hakkında merak ettiğiniz hemen her türlü detayı bu sitede bulabilirsiniz.

www.cufos.org

Biraz da gizem... UFO'lar, çağlar boyunca insanlığın en çok merak duyduğu konuların başında gelmiştir. İşte bu site, uluslar arası bir UFO araştırma grubu olan CUFOS hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmanızı sağlıyor. Bugüne kadar yaşanmış UFO vakaları karşısında çok şaşıracaksınız.

All Horror Movies - Gothika

www.allhorrormovies.com

İşte, korku filmleri konusunda uzmanlaşmış kapsamlı bir site daha... Bu adreste, yeni veya artık klasik olmuş eski filmlerin ayrıntılı incelemelerini bulabilirsiniz. Multimedya bölümünde ise, filmlerden alınmış resimleri ve kısa görüntüleri indirmeniz mümkün.

gothikamovie.warnerbros.com

Yakın geçmişte vizyona giren ve önemli bir seyirci rakamına ulaşan Gothika'nın resmi web sitesine ulaşmak için bu adresi tuşlamanız yeterli. Gerçek bir tasarım harikası olan sitenin içeriği, filmden alınmış kareler ve kısa görüntülerle zenginleştirilmiş.

UFO Online - Forever Horror

www.ufo.it

Hem İtalyanca, hem de İngilizce içerik sunan oldukça kapsamlı bir UFO sitesi. Sitede tarih boyunca görüldüğü iddia edilen UFO'lardan ilginç resimlere kadar pek çok farklı konuyu bir arada bulmanız mümkün. Bağlantılar sayfasında ise, diğer UFO sitelerinin adreslerini bulabilirsiniz.

www.michalak.org/fh

Elm Sokağı'nda Kabus ya da Halloween gibi klasik korku filmlerinin korkunç kahramanları, bu adreste sizleri bekliyorlar. Sitede birçok filmin ayrıntılı incelemelerine yer verilmiş. Bu tip filmlerin hayranları tarafından çizilmiş resimler ise tam anlamıyla mükemmel.

Wes Craven - NASA

www.wescraven.com

Korku filmlerinin bir numaralı yönetmeni olan Wes Craven, hayranlarıyla internet üzerinde buluşuyor. Sitede ünlü yönetmenin kısa bir biyografisini ve çektiği filmler hakkındaki detayları bulabilirsiniz. Hatta dilerseniz, Wes Craven'a soru sorma şansınız bile var.

www.nasa.gov

Uzay araştırmaları konusunda faaliyet gösteren kurumların başında NASA geliyor. Gizemini hiç kaybetmeyen uzay hakkında bilmek istediğiniz her türlü detayı, NASA'nın resmi web sitesinde bulmanız mümkün. Multimedya bölümünü ziyaret etmeyi de unutmayın.

Sonraki Haber

Forum