İnternet Üzerinde Eğitim

Eğitim ve öğretim, artık sadece sınıflarla sınırlı değil.

İnternet her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da yepyeni bir devrin başlangıç noktası oldu. Bu büyük kaynak üzerinde üniversitelerin resmi sitelerini bulabileceğiniz gibi, eğitim alanında uzmanlaşmış farklı sitelere de rastlayabilirsiniz.

Bir okul veya kurs seçerken aklınıza takılan her türlü sorunun cevabını internet üzerinde bulabilirsiniz. Büyük eğitim kurumlarının hemen hepsi, resmi internet siteleri ile öğrencilerine ulaşmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Fakat her şey bilgi edinmekle sınırlı değil...

Örneğin son zamanlarda devletin de büyük önem verdiği e-öğrenim konusu giderek gelişiyor, e-öğrenim, kısaca okula gitmeden eğitim görmek şeklinde özetlenebilir. Artık dersleri internet üzerinden takip etme şansına sahipsiniz. Hatta bu eğitim sürecinin sonunda, konuyla ilgili bir sertifika ya da diploma almanız bile mümkün.

Şimdi gelin, internet üzerinde varlığını sürdüren önemli eğitim sitelerine birlikte göz atalım. Bu sayfalarda, hem üniversitelerin resmi sitelerine, hem de özel sitelere yer vermeye çalıştık.

TOEFL - Anadolu Üniversitesi

www.ets.org/toefl

İngilizce dendiğinde, dünya çapında kabul gören birkaç sertifika programından bahsedebiliriz. TOEFL da bu tip programların başında geliyor. TOEFL'ın resmi web sitesinde, program hakkında bilmeniz gereken tüm detaylara ulaşabilir, başarılı olmak için yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.

www.anadolu.edu.tr

Ülkemizdeki en önemli üniversitelerden birisi olan Anadolu Üniversitesi, uzaktan öğretim konusunda gerçek bir uzman olarak değerlendirilebilir. Bu sitede hem Açık Öğretim Fakültesi ile ilgili detaylara ulaşabilir, hem de diğer fakülteleri ilgilendiren ayrıntılara göz atabilirsiniz. Üniversite öğrencileri, notlarını da bu adresten öğrenebilirler.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Dil Sitesi

www.metu.edu.tr

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkemizde internet kullanımının yaygınlaşması için en büyük desteği veren kurumların başında geliyor. Üniversitenin resmi internet sitesini ziyaret ederek fakülteler ve düzenlenen aktiviteler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşma şansına sahip olacaksınız.

www.dilsitesi.com

İnternet üzerinde eğitim dendiğinde akla gelen ilk konu, kuşkusuz yabancı dil olacaktır. Dil sitesi de tam olarak bu konu üzerine yoğunlaşmış bir web sitesi. Dil eğitimi ile ilgilenen herkes, bu siteyi ziyaret ederek kendileri için faydalı olabilecek ayrıntılara ulaşabilirler. Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız, geç kalmış sayılmazsınız.

Harvard University - İstanbul Teknik Üniversitesi

www.harvard.edu

Dünya'nın en önemli üniversitelerinden birisi olarak kabul edilen Harvard University'nin resmi internet sitesi. Oxford ya da Cambridge gibi diğer önemli üniversitelerin internet sitelerine de, arama motorlarının yardımıyla yapacağınız küçük bir arama sonunda ulaşabilirsiniz.

www.itu.edu.tr

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi de, diğer üniversiteler gibi internet üzerinden öğrencilerine kolaylıklar sağlamayı ihmal etmiyor. Üniversite adaylarına yönelik sayfaların da son derece ilginç olduğunu belirtelim.

Boğaziçi Üniversitesi - Football Camps

www.boun.edu.tr

Boğaziçi Üniversitesi, hiç kuşkusuz Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biridir. Pek çok üniversite adayının hayalini süsleyen bu okula girmeden önce web sitesini ziyaret edebilir; kampus ve eğitim programları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

www.footballcamps.com

Eğitim dendiğinde aklınıza sadece masa başı dersleri gelmemeli. Çok daha eğlenceli konularda da eğitim kampları bulunabilir. İşte buna güzel bir örnek... Tüm dünyadaki en önemli Amerikan futbolu kamplarını bu sitede bulabilirsiniz.

Study in Canada - IAESTE

www.studyincanada.com

Türkiye'de üniversite çağına gelmiş gençlerin pek çoğu, yurtdışındaki eğitim imkanlarını da önemli bir alternatif olarak görüyorlar. İşte, Kanada'da eğitim olanaklarını merak edenler için oldukça yararlı ve ilgi çekici bir internet sitesi.

www.iaeste.org

Yurtdışı eğitimi için öğrenci değişim programlarını kullanmak, sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Ama bu konuda öğrencilere bir başlangıç noktası gerekli. Bu site, 70den fazla ülkede öğrenci değişim programı uygulayan başarılı bir örnek.

Egitim.com - Meslek Eğitimleri

www.egitim.com

İnternet üzerinde varlığını sürdüren ve eğitim konusuna uzmanlaşmış, Türkçe içerikli önemli sitelerden birisi. Yaşınız, eğitim durumunuz ve ilgilendiğiniz konu ne olursa olsun, bu sitede sizi ilgilendiren başlıkları mutlaka bulacaksınız.

www.meslekegitimleri.com

İnternet üzerinde mesleki eğitim konularında uzmanlaşmış siteler bulmanız da mümkün. "www.meslekegitim.com" adresini ziyaret ederek bazı üniversitelerin açmış oldukları mesleki eğitim kurslarının ayrıntılı bir listesine ulaşabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum