Haberleri İnternetten Alın

Son dakika haberlerini ünlü gazetelerin web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Türkiye'de ve dünyada olup bitenlerden anında haberdar olmak ister miydiniz? Eğer teklifimiz hoşunuza gittiyse, önemli gazetelerin kapsamlı web sitelerine göz atmanızda büyük yarar var.

Yaygın bir kanıya göre, internet üzerindeki haber yayınları basılı gazete ve dergi tirajlarını önemli oranda düşürmektedir. Ancak bu fikrin çok da doğru olmadığı açıkça ortada. Eğer gazete satışlarına göz atarsanız, internetin zarardan çok fayda sağladığını da anlayabilirsiniz.

Bu durumun farkına varan tüm büyük basın kuruluşları, yayınları için kapsamlı birer web sitesi hazırlamayı ihmal etmediler. Üstelik bu siteler, sundukları haberlerle gazete sayfalarından çok daha kapsamlı bir içeriğe sahip olabiliyorlar. Gazeteler günlük olarak basıldıkları için, son dakika haberlerini sayfalar arasında bulmanız mümkün değil. Ancak bir gazetenin web sitesinde, sadece birkaç dakika önce gerçekleşmiş bir olayı bile tüm ayrıntılarıyla okuma şansına sahipsiniz. İşte, internet üzerinde haberlere açılan kapılar...

Sabah - Milliyet

www.sabah.com.tr

Yıllardan beri Türkiye'de en çok okunan gazetelerden birisi olan Sabah'ın web sitesi, okuyucular için pek çok ilgi çekici son dakika haberi ile dolu. Ancak hepsi bu kadarla sınırlı değil. Sitede gazetenin ekleri ile ilgili bölümlere de yer verilmiş. Köşe yazarlarının yazıları da, sayfalar arasında sizleri bekliyor.

www.milliyet.com.tr

Milliyet gazetesinin web sitesi, sürekli güncellenen haberleriyle önemli bir kaynak olmayı başarıyor. Sayfalar arasında spordan politikaya, iş dünyasından sanata kadar her türlü konu başlığını bulmanız mümkün. En çok ilgi çeken bölümlerden birisi de "Son Dakika". Burada, gazete baskısına girmeyen önemli haberleri okuyabilirsiniz.

Vatan - Hürriyet

www.gazetevatan.com

Vatan Gazetesi de "gazetevatan.com" adresinde "online" yayınını sürdürüyor. Site, sürekli güncellenen haberleri ile hemen dikkat çekiyor. Ana sayfada her an ihtiyaç duyabileceğiniz döviz, borsa ve piyango bilgilerine yer verilmiş. Ayrıca dileyenler, arşive göz atarak eski haberlere ulaşabilirler.

www.hurriyetim.com.tr

Hürriyet gazetesinin web sitesinde tüm haberlere hızlı bir şekilde göz atmanız mümkün. Başlıklara göz attıktan sonra ilginizi çeken haberlerin devamını okumak için, o haberin üzerine tıklamanız yeterli. Ayrıca sol bölümdeki menüyü kullanarak dilediğiniz haber kategorisine geçiş yapma şansına da sahipsiniz.

Radikal - Fotomaç

www.radikal.com.tr

Radikal Gazetesi'nin web sitesi, her şeyden önce kapsamlı içeriği ile dikkat çekiyor. Günlük haberlerin yanı sıra tarihte bugün, köşe yazarları, günün sözü gibi eğlenceli ve ilginç bölümlere de yer verilmiş. Gazeteyi karikatürler için takip edenlerdenseniz, onları da sayfalar arasında bulabilirsiniz.

www.pasfotomac.com.tr

Gazete deyince spor gazetelerinden bahsetmemek olmaz. Fotomaç gazetesinin internet üzerindeki yayını; başta futbol olmak üzere tüm spor dallarına yer veriyor. Spora düşkünseniz, bu siteyi ziyaret ederek tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

Ticaret - Star

www.ticaretgazetesi.com

Ticaret Gazetesi, özellikle ticaret ile uğraşanlara yönelik ekonomik ve hukuksal bilgilere yer veren bir gazete. Sitede yatırım haberlerinin yanı sıra, meraklıları için ayrıntılı piyasa analizlerine ve ilginç köşe yazılarına da yer verilmiş.

www.stargazete.com

Star Gazetesi'nin internet sitesi, özellikle tasarımı ile dikkat çekiyor. Kolay anlaşılan bir arayüze sahip olan sitede, son dakika haberlerine oldukça ayrıntılı bir biçimde yer verilmiş. Tabii herşey son dakika haberleri ile sınırlı da değil.

Referans - Cumhuriyet

www.finansalforum.com.tr

Eğer ilgi alanınız özellikle ekonomi ve yatırım piyasalarıysa, internette size göre bir site bulmanız hiç de zor değil. İşte, Referans Gazetesi'nin web sitesi de bu sitelerden birisi. Önemli haberlerin ve köşe yazılarının birçok okur için ilgi çekici olduğu kesin.

www.cumhuriyet.com.tr

Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birisi olan Cumhuriyet, "online" yayıncılığa farklı bir yaklaşım getirmiş. Genellikle ücretsiz olmasına alıştığımız internet haberciliği, Cumhuriyet Gazetesi'nin ücretli üyelik sistemi ile değişik bir boyuta taşınıyor.

Turkish Daily News - The Guardian

www.turkishdailynews.com

Türkiye'deki haberleri yabancılara ulaştırma amacıyla kurulmuş olan Turkish Daily News Gazetesi, İngilizce bir içerik ile yayınlanıyor. Hem dünyadan hem de Türkiye'den haberlere yer veren gazetenin web sitesi, basit tasarımıyla önemli bir kaynak durumunda.

www.guardian.co.uk

İnternet üzerinde haber konusu sadece Türkiye'deki gazeteler ile sınırlı değil. İşte İngiltere'nin saygın gazetelerinden birisi olan The Guardian'ın "online" baskısı. İngilizce içerikli bu gazete, dünya haberlerinden spora kadar uzanan geniş bir içerik sunuyor.

The New York Times - Dünya

www.nytimes.com

İngilizce içerikle yayınlanan popüler gazetelerden birisi de, Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü The New York Times'ıdır. Olaylara Amerika'nın bakış açısından yaklaşmak isteyenler, bu siteye göz atmayı kesinlikle ihmal etmemeliler.

www.dunyagazetesi.com.tr

Dünya Gazetesi de, yine çok uzun zamandır yayın hayatını sürdüren gazetelerden birisi. Köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen yeniliklere açık olan gazetenin internet sitesi, basılı gazeteyi aratmayacak kadar zengin bir içeriğe sahip.

Sonraki Haber

Forum