"Geçmiş"i Öğrenmeye Devam Ediyoruz

Geçmiş özelliğini verimli kullanmak için bilmeniz gereken tüm detaylar.

"Geçmiş" özelliğinin ne olduğunu daha önce öğrenmiştik. Şimdi bu faydalı özelliği biraz daha yakından tanımanın vakti geldi.

Internet Explorer'ın "Geçmiş" özelliği, adından da anlaşılabileceği gibi; geçmişte ziyaret edilmiş web sitelerinin bir listesini sabit diskte kopyalamakla görevlidir. Bu siteler, ziyaret edilen tarihe ve ziyaret sıklığına göre kategorize edilirler. Ziyaret sıklığına göre düzenlenen bir listede, en beğendiğiniz sitelerin unutulup gitmesine imkan yoktur. Daha önce ziyaret ettiğiniz, çok beğendiğiniz ama adresini unuttuğunuz bir siteyi de yine aynı listenin yardımıyla bulabilirsiniz. Çünkü "Geçmiş" listesi, ziyaret edilen tüm adresleri ekranınızda sıralayacaktır.

Geçmiş'e Danışmak

GEÇMİŞ'E DANIŞMAK

1- Internet Explorer'ı açın. Daha sonra, Araç Çubuğu üzerinde göreceğiniz ve saat simgesi ile işaretlenmiş olan "Geçmiş" düğmesine tıklayın (Daha önce öğrendiğiniz gibi).

2- Pencerenin sol kısmında yeni bir bölüm açılacaktır. Bu bölümün büyüklüğünü ayarlamak isterseniz, sınır çizgisini farenin sol tuşu ile tutun ve fareyi sağa-sola doğru hareket ettirin. İstediğiniz boyuta ulaştığınızda tuşu bırakabilirsiniz.

3- Açılan bölümde daha önce ziyaret etmiş olduğunuz tüm siteler, kronolojik olarak sıralanırlar. Açılışta, içerisinde bulunduğunuz güne ait siteler listelenmektedir. Dilerseniz, diğer seçeneklere tıklayarak daha eski adresleri de görebilirsiniz.

4- Aradığınız siteyi hangi gün ziyaret ettiğinizi biliyorsanız, o günü belirten seçeneğin üzerine tıklamanız yeterli olacaktır.

5- "Geçmiş" listesinde bulunan bir siteyi yüklemek için adresini yazmanız gerekmez. Tek yapmanız gereken, listeden istediğiniz sitenin adresini bulmak ve üzerine tıklamaktır.

6- "Geçmiş" listesi görevini tamamladı ve istediğiniz sayfa tarayıcıya yüklendi... Artık listeyi kapatabilir ve çalışma alanınızı genişletebilirsiniz. Bunun için, sağ üst köşede göreceğiniz çarpı işaretine bir kez tıklamanız yeterli.

Geçmişi Silmek

GEÇMİŞİ SİLMEK

Eğer "Geçmiş" listesindeki sitelerin sayısı rahatsız edici boyutlara ulaştıysa, aradığınızı bulmanız zorlaşmaya başladıysa veya ziyaret ettiğiniz sitelerin başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız, tüm girişleri kolayca silebilirsiniz.

1- Masaüstünde yer alan "Internet Explorer" simgesine sağ tuş ile tıklayın ve açılan küçük menüden "Özellikler" satırını seçin. Alternatif olarak, Denetim Masası'nda yer alan "Internet Seçenekleri" simgesine de baş vurabilirsiniz.

2- "Genel sekmesi" altında "Geçmişi Sil" yazılı bir düğme göreceksiniz. Sol tuş ile bu düğmeye tıklayın ve hemen ardından da işlemi onaylayın.

3- "Geçmişi Sil" düğmesinin yanında, hafızada kaç günlük sayfanın tutulacağını belirleyen bir seçenek daha göreceksiniz. Buraya dilediğiniz gün sayısını yazın ve "Tamam" düğmesine tıklayarak pencereyi kapatın.

Sonraki Haber

Forum