Elinizin Altındaki Geçmiş Listesi

Geçmişte ziyaret ettiğiniz siteleri, kronolojik olarak sıralanmış bir şekilde listeleyebilirsiniz.

Daha önce ziyaret ettiğiniz web sitelerinin listesini; üstelik kronolojik olarak görmek ister misiniz? Internet Explorer ile bu mümkün.

Internet Explorer, daha önce ziyaret etmiş olduğunuz tüm web sitelerinin listesini özel dosyalarında saklamaktadır. Üstelik oluşturulan liste, kullanıcılara kronolojik bir sıralama ile sunulur. Eskiden ziyaret edilmiş bir siteyi bu listenin yardımıyla bulmaksa son derece kolaydır. İşe başlamak için. Internet Explorer'ın araç çubuğunda yer alan "Geçmiş" düğmesine tıklamanız yeterli.

Geçmiş: Herşeyin Başlangıç Noktası

GEÇMİŞ: HERŞEYİN BAŞLANGIÇ NOKTASI

"Geçmiş" düğmesine tıkladığınızda, Internet Explorer penceresinin sol bölümünde yeni bir alan açılacaktır. Bu alanda, kronolojik olarak sıralanmış (2 Hafta Önce, Geçen Hafta, Bu Hafta gibi) klasörler yer alır. Klasörlerden herhangi birine tıkladığınızda, belirtilen tarihlerde ziyaret etmiş olduğunuz sayfaların listesi görüntülenecektir.

Internet Explorer, ziyaret etmiş olduğunuz bazı web sitelerinin içeriklerini, daha sonra kolaylık sağlaması amacıyla sabit diskinize kaydetmiş de olabilir. Bu tip siteleri internet bağlantınız olmadığı bir anda açmaya kalkarsanız, sadece daha önce kaydedilmiş halini görürsünüz. Eğer site kaydedilmemişse, bu kez de internet'e bağlanmanız gerektiğini belirten küçük bir uyarı penceresi ile karşılaşacaksınız.

Sayfa Aramak

SAYFA ARAMAK

"Geçmiş" başlığı altında sayısız internet sitesi saklanabilir. Eğer listeniz çok kalabalık olmaya başladıysa, aranan siteyi bulmanız da kolay olmayacaktır. Böyle bir durumda, açılan bölümün en üstünde göreceğiniz "Ara" seçeneğinden yardım alarak işinizi kolaylaştırmanız mümkün. Ya da dilerseniz, listenin farklı şekillerde görüntülenmesini de tercih edebilirsiniz. Internet Explorer, siteleri isme göre, ziyaret tarihine göre veya ziyaret sıklığına göre sıralayabilir.
Listede bulunmasını istemediğiniz gereksiz bir site gözünüze çarparsa, o siteyi silme şansınız da var. İsme sağ tuşla tıklayın ve açılan küçük menüden "Sil" satırını seçin. Böylece silmek istediğiniz siteyi listeden çıkartmış olacaksınız.

Süreyi Kendiniz Belirleyin

SÜREYİ KENDİNİZ BELİRLEYİN

Internet Explorer'ın "Geçmiş" listesine ekleyeceği adreslerin ne kadar uzun bir zaman dilimine yayılacağına kendiniz karar verebilirsiniz. Önce bir Internet Explorer penceresi açın. Daha sonra menü çubuğunda göreceğiniz "Araçlar" seçeneğini açın ve buradan da "Internet Seçenekleri" satırına tıklayın. Yeni bir pencerenin açıldığını göreceksiniz. "Geçmiş" başlığı altında yer alan "Sayfaların tutulacağı gün sayısı" seçeneği, listenin kaç günü kapsayacağını belirtmenizi sağlar. Eğer bu alana "20" yazarsanız, listeniz de 20 gün öncesinden başlayacaktır. Dilerseniz daha uzun veya daha kısa bir zaman dilimi de belirleyebilirsiniz.

Sayfaları Çevrimdışı Görüntülemek

SAYFALARI ÇEVRİMDIŞI GÖRÜNTÜLEMEK

Bir internet sayfasını internete bağlı değilken gezmek istiyorsanız, bu durumu Internet Explorer'a belirtmeniz gerekecektir. Öncelikle, çevrimdışı görüntülemek istediğiniz sayfayı "Sık Kullanılanlar" listesine eklemelisiniz. Bunun için, "Sık Kullanılanlar" menusunu açın ve "Sık Kullanılanlara Ekle" seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede "Çevrimdışı Kullan" satırını göreceksiniz. Eğer satırın yanındaki küçük onay kutusunu işaretlerseniz, sayfayı internete bağlı değilken de görüntülemeniz mümkün olacaktır. Önce "Dosya" menüsünden "Çevrimdışı Çalış" seçeneğini tıklayın; daha sonra da adresi girin. İşte bu kadar basit.

Dikkat: Seçmek veya Seçmemek

DİKKAT: SEÇMEK VEYA SEÇMEMEK

"Çevrimdışı Kullan" seçeneğini bir kez İşaretlemeniz, belirtilen sayfanın sürekli olarak bu şekilde açılacağı anlamına gelir. Normal kullanıma dönmek İçin, seçeneğin yanındaki onay kutusunu boşaltmanız gerekecek.

Terimler

... TERİMLER ...

ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞMAK

İnternete bağlanmadan çalışmak anlamına gelir ve bağlantı maliyetini ortadan kaldırır. Çevirmeli bir bağlantıya (dial-up) sahipseniz, siteleri bilgisayarınıza kaydetmeyi ve bağlantıyı kesmeyi deneyin. Kaydettiğiniz siteleri daha sonra (İnternet bağlantısına İhtiyaç duymadan) okumanız veya İncelemeniz mümkündür. Üstelik bu İşlem, maliyet açısından da son derece hesaplı olacaktır.

Sonraki Haber

Forum