Windows 7 karşınızda!
14 Mayıs 2008
Windows 7'nin en son özellikleri
CHIP Online merakla beklenen Windows 7'nin en son özelliklerini görüntüleri ve videosuyla gösteriyor

Windows Explorer - Artık Tab kullanıyor
Bu konuda okuyacaklarınız:
Windows'a yeni bir soluk. Windows Vista'dan hemen sonra çıkacak Windows sürümü olan Windows 7 hakkında, daha ortada beta aşamasında bile olmayan bir işletim sistemi olmasına rağmen bir çok spekülasyon yapılıyor. CHIP Online bu spekülasyonlara dur diyor ve Windows 7 ile ilgili en son özellikleri ve ekran görüntülerini sizlerle paylaşıyor:
Yeni dosya gezgini: Artık Tab'lı
Windows dosya yönetim sisteminin kalbi olan Windows gezgini uzun zamandır tüm Windows kullanıcıları tarafından eleştiriliyordu. Windows Explorer 7 bu kısır döngüyü yıkacak gibi görünüyor. Yeni dosya gezgini aynen Mozilla Firefox veya Internet Explorer gibi tab'lı gezinmeye izin veriyor. FTP erişimi için de tab açabiliyorsunuz. Kısayolllar atamak da mümkün.
Ekran yakalama
Artık sadece Printscreen tuşu yok. Yeni Windows'da hem ekran yakalama hem de ekranı video olarak kaydedip yayımlama imkanı bulunuyor. Yani bir şeyin nasıl yapıldığını göstermek son derece kolay hale geliyor. Alanı belirle, videoyu kaydet, gönder...
Disk analiz aracı ve görev yöneticisi
Windows Disk Analyzer sayesinde Windows 7 sisteminizdeki disklerin kullanımını, hangi programın ya da klasörün daha çok yer kapladığını görsel olarak olarak sergileyebiliyor. Görev yöneticisi çalışmakta olan uygulamaların sadece CPU yükünü değil diğer sistem kaynaklarını da nasıl kullanmakta olduğunu gösterebiliyor. Internet Port izlemesi de yapılabiliyor.
Yeni dosya gezgini: Artık Tab'lı
Windows dosya yönetim sisteminin kalbi olan Windows gezgini uzun zamandır tüm Windows kullanıcıları tarafından eleştiriliyordu. Windows Explorer 7 bu kısır döngüyü yıkacak gibi görünüyor. Yeni dosya gezgini aynen Mozilla Firefox veya Internet Explorer gibi tab'lı gezinmeye izin veriyor. FTP erişimi için de tab açabiliyorsunuz. Kısayolllar atamak da mümkün.
Ekran yakalamaArtık sadece Printscreen tuşu yok. Yeni Windows'da hem ekran yakalama hem de ekranı video olarak kaydedip yayımlama imkanı bulunuyor. Yani bir şeyin nasıl yapıldığını göstermek son derece kolay hale geliyor. Alanı belirle, videoyu kaydet, gönder...
Disk analiz aracı ve görev yöneticisi
Windows Disk Analyzer sayesinde Windows 7 sisteminizdeki disklerin kullanımını, hangi programın ya da klasörün daha çok yer kapladığını görsel olarak olarak sergileyebiliyor. Görev yöneticisi çalışmakta olan uygulamaların sadece CPU yükünü değil diğer sistem kaynaklarını da nasıl kullanmakta olduğunu gösterebiliyor. Internet Port izlemesi de yapılabiliyor.
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 30 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
windows 7 sanki vistaya sp2 yapıp satacklar havası vermiş...vistadan pek bi farkını göremedim... ms bzi kazıklıyomu ne ??? windows 7 diye sp2 yimi kakalicaklar bize acaba ((((:
| 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 12:49 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Güzel özellikler bunlar aslında bunları çok önceden yapması gerekiyordu microsoftun. görsel olarakda geliştirse keşke. mac'ı neden geçemiyo görsellikte anlyamıyorum. paraysa para microsoftta tonla var ama gel gör ki çok yavaş gelişiyo sistem :(((
| 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 12:44 | ![]() | ![]() |
windows gezginine tab özelliği koymaları gayet ii bi fikir..büyük ölçüde karmaşadan kurtaracaktır bizi..yalnız görsellik açısından birkaç icon deiğişikliği hariicinde visatadan pek bi farkı yok gibi..bence tamamen hayal kırıklığı..eğer bu işletim sisteminin fiyatını vista sürümlerine yakın bi oranda piyasaya sürmezlerse büyük ihtimalle ms in elinde patlar..çoğu kullanıcı işletim sistemi alırken sadece yetenkelerine diil aynı zamanda büyük ölçüde görselliğe de önem verdikleri açık bir gerçek....
| 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 12:42 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Emre G yazmış:
Öncelikle ekran görüntülerine bakılırsa görsellik olarak Windows Vista'dan farksız.
Aslında hepsinden önemlisi ve en büyük dileğim; Vista gibi sistem düşmanı bir işletim sistemi olmaması. Ama daha yolun başındayken bile sanki sistem canavarı olacağına dair göz kırpıyor. Bakınsanıza pencerelerin efektlerine...
Bunun yanısıra; Windows 7'nin kurulum dosyasının çok az yer kaplayacağı ve ciddi anlamda yüksek performans sunacağı söylentileri vardı. Sanırım bunlar da asparagaslardan biriydi. Günümüzde herkes performans için çabalarken, Microsoft görsellik uğruna performansı yerin dibine sokuyor. (Vista çıkalı neredeyse 1,5 sene olacak ama halen XP'yi severek kullanıyorum, ne demek istediğimi anladınız umarım.)
Yeni bir işletim sistemi yapılacaksa, bence herşey yeniden inşa edilmeli. Varolan bir şey defalarca yeniden düzenlenerek kullanıcıları sunulmamalı. Windows 2000'den sonra çıkan Windows ME gibi olacaksa bence Microsoft hiç kendini yormasın ve bıraksın yeni işletim sistemi yapmayı.
Aslında hepsinden önemlisi ve en büyük dileğim; Vista gibi sistem düşmanı bir işletim sistemi olmaması. Ama daha yolun başındayken bile sanki sistem canavarı olacağına dair göz kırpıyor. Bakınsanıza pencerelerin efektlerine...
Bunun yanısıra; Windows 7'nin kurulum dosyasının çok az yer kaplayacağı ve ciddi anlamda yüksek performans sunacağı söylentileri vardı. Sanırım bunlar da asparagaslardan biriydi. Günümüzde herkes performans için çabalarken, Microsoft görsellik uğruna performansı yerin dibine sokuyor. (Vista çıkalı neredeyse 1,5 sene olacak ama halen XP'yi severek kullanıyorum, ne demek istediğimi anladınız umarım.)
Yeni bir işletim sistemi yapılacaksa, bence herşey yeniden inşa edilmeli. Varolan bir şey defalarca yeniden düzenlenerek kullanıcıları sunulmamalı. Windows 2000'den sonra çıkan Windows ME gibi olacaksa bence Microsoft hiç kendini yormasın ve bıraksın yeni işletim sistemi yapmayı.
| 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 12:35 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
yuristt yazmış:
vista yazan yerlere 7 yazılmış aradaki fark yok denilecek kadar az. en azından Internet Explorer 7 de gelen sekme olayi windows explorelere de gelseymiş, belki final sürümünde farkı görürüz
| 14 Mayıs 2008 Çarşamba, 12:27 | %67 | ![]() | ![]() | %33 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Makale: CHIP Online'dan ilk gerçek Windows 7 testi
- Haber: Windows 7: Bugün canlı-resimler mi geliyor?
- Haber: Kullanıcı Hesap Yönetimi işkencesine son!
- Haber: Microsoft'tan 4 kritik güncelleme
- Haber: Gates'li ve Seinfeld'li MS reklamı: İzleyin!
- Haber: Win 7: Microsoft'tan hızlı açılış açıklaması
- Haber: Microsoft'tan herkese Virtual PC armağanı!
- Haber: Microsoft, XP Pro için korsan avına çıktı
- Haber: MS Feature Pack: Windows Blu-ray'i öğreniyor
- Haber: Vista'nın yeni yıldızı Seinfeld hata mı?
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Yeni nesil iPod dedikoduları artıyor
- Kullanıcı Hesap Yönetimi işkencesine son!
- Nokia, N95 8GB için yeni firmware sunuyor
- VirtualBox artık 64-Bit desteğine de sahip
- Internet Explorer'ın düşüşü durmuyor
- Yeni internet hastalığı: Discomgoogolation
- Büyük bellek, dokunmatik ekrana karşı
- Ücretsiz fotoğraf düzenleme yazılımları
- Chrome'un yolu Android'le kesişiyor
- Picasa 3 Beta: Daha fazla rötuş ve YouTube
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
İnce zekayla hazırlanan en yaratıcı reklamlar CHIP Online farkıyla bu galerimizde...
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Nihayet: Nokia N96 dağıtılmaya başlandı
- 2Chrome: Google'ın web tarayıcısı geliyor!
- 3"Büyük patlama" Dünya'yı ikiye böldü!
- 4Chrome ilk 24 saatinde pazarı altüst etti
- 5Win 7: Microsoft'tan hızlı açılış açıklaması
- 6Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun
- 7Microsoft'tan herkese Virtual PC armağanı!
- 8Çin kendi işlemcisini kendi üretiyor
- 9Google Chrome'dan ilk güvenlik açığı
- 10Google'ın tarayıcısı Chrome hazır. İndirin...
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Servis paketleri sonrasında XP ve Vista
- 2Yenilikleri, artıları ve eksileriyle Chrome
- 3Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj
- 4Dünyanın en tehlikeli 10 virüsü
- 5GC 2008:Diablo 3, Sims 3, PES 2009 ve fazlası
- 6Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları
- 7Bir malware'in izlerini sürmeye ne dersiniz?
- 8CHIP Online test etti: IE8 Beta 2
- 9Laptop'unuz için daha fazla grafik gücü
- 10Bu makinelerle hiçbir şey uzakta değil
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Chrome Windows'u neden çökertmeyecek?
- İşte iPhone'un Türkiye'ye geliş tarihi
- XBox 200 doların altında
- PSP 3000′e daha parlak ekran
- MS Windows Defender'a arka arkaya 2 güncelleme !
- K2 Network seferberlik planını açıklıyor
- Google Chrome '' Yepyeni bir Internet tarayıcısı
- IE8 alçaktan uçuyor, radardan kaçıyor
- Ayşe'ye "spam" var, Zühtü'ye yok
- Samsung elektrik faturanızı düşüyor
CHIP Dergisi: Eylül 2008