Masadaki minyatür insanlar
15 Temmuz 2008, 08:59

Sevdikleriniz 3 boyutlu olarak masanızda!

Japonlar üç boyutlu minik insanları masanıza taşımaya hazırlanıyor... Nasıl mı?
Sevdikleriniz 3 boyutlu olarak masanızda!
Çerçeveleri çöpe atmaya hazırlanın, üç boyutlu minik kopyalar geliyor...
Japon araştırmacılar, insanların yakın bir gelecekte sevdiklerinin üç boyutlu minik bir kopyasını büro masalarının üstünde ya da avuçlarının içinde görebileceklerini belirtti.

Japon Ulusal Bilişim ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü'nden araştırmacı Shunsuke Yoshida, çalışmalarının nihai amacının, insanda "minik bir kişiyi" elinde tutuyormuş duygusu yaratmak olduğunu belirterek, bir sahneyi ya da bir kişiyi suratından, soldan veya sağdan gösteren bir "ekranlı küp" üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

"Bugün büro masanızın üzerine eşinizin gülümseyen fotoğrafını koyabilirsiniz, yarın ise onu bir küpün içinde kahkaha atarken, hem de profilden görebilirsiniz" diyen Yoshida, şu anda bu geleceğin cihazının görüntüyü üç boyutlu olarak pek net gösteremediğini, ancak hedeflerinin hareketli bir sahneyi gerçek anlamda optik yanılsamaya yol açacak çözünürlükte göstermek olduğunu belirtti.

Japon araştırmacılar, insanların bir sevdiklerinin minyatür bir kopyasını önlerinde gösterecek ve altı yüzünde net bir görüntü oluşturabilecek bir küp yaratma hedeflerine üç yıl içinde ulaşmayı umuyor. Eğer amaçlarına ulaşırlarsa, Star Wars filmlerinde gördüğümüz 3 boyutlu holagramları, biraz küçük de olsalar ve bir kübün içine hapsolmuş da olsalar, bizzat kendi çalışma masamıza misafir edebileceğiz...

AA

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
erdem933 yazmış:
bi resmi,videoyu.. 3boyutlu görebilmek için özel gözlüklere ihtiyaç yok mu?
17 Temmuz 2008 Perşembe, 00:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
mustafa91 yazmış:
Sizin gördüğünüz star warstaki hologramları ben after effectsle yaparım size
15 Temmuz 2008 Salı, 22:21%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
mustafa91 yazmış:
sevmediklerimizi göremeyecek miyiz :P
15 Temmuz 2008 Salı, 22:20%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
nida1981 yazmış:
minik adamlardan dev icadlar kutluyorum onları :)
15 Temmuz 2008 Salı, 18:02%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Recep Baltaş yazmış:
GORA geldi aklıma :D.
15 Temmuz 2008 Salı, 12:31%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Çılgın hoparlörler

Hoparlörler sadece iyi ses duymak için mi? Yoksa görsel değeri de önemli mi? İşte çılgın tasarımlar!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ekim 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost