Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

Windows 8'e giden yol...
12 Temmuz 2008, 00:02

RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol

Halil Mollaoğlu
Microsoft'un işletim sistemi hızına yetişene aşk olsun: Midori ile ilgili ilk detaylar ve Windows 8.
RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol
Geliştirme süreci: Yeni nesil işletim sistemi üzerinde çalışmalar devam ediyor.
Microsoft kapalı kapılar ardında Midori isminde, Windows 7'nin halefini miras alacak olan bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şimdiyse Microsoft-uzmanı Mary-Jo Foley yeni detayları açığa çıkardı.

Foley weblogunda Midori'yi özellikle programcılar için enteresan kılacak olan RedHawk ve MinSafe adındaki iki bileşenden bahsediyor. RedHawk, geliştirici araçlarına ait yeni Managed Code'un ismi, MinSafe ise Windows tarafındaki zıtlığı temsil ediyor. Midori geliştiricileri Windows'un geri uyumluluğuna dikkat etmek zorunda kalmayacaklar, bilakis işletim sistemini temelden itibaren yeniden tasarlayacaklar. Böylece Windows-tarihinden kalma eski yüklerin sırtlanılmasına gerek kalmayacak. Sonuç: Midori daha esnek, stabil ve bu sayede rekabete daha elverişli olacak.

Foley'in bildirdiğine göre RedHawk ve MinSafe, Windows 8'de, yani Windows 7'nin halefinde de kullanılacak. İlk bilgilere göre Windows 8 üç ya da dört sene içinde çıkabilir.

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 30 yorum
123456Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
windows vista sizce ne zaman çıktı ? ben size söyleyim windows vista 2006 senesinde çıktı.. ama biz ne zaman duyduk kullandık.. 2007.... aynı bu olay qibi windows 7'de 2010 senesi diyolar bizim duyup kullanmamız 2010 yazını yada sonunu bulur.. biz buna kısaca alışmayı da katarsak 2011de windows 7deyiz diyelim.... windows 8 ne zaman diyolar.. 2013-2014 3-4 sene dedikleri 7'nin üzerinden 3-4 sene..

7 çıktı sene 2010 +4 2014.. ee şimdi aynı vista olayındaki qibi bizim windows 8'e alışmamış duymamız (yani son tüketiciye ulaşıp,yaygınlaşması ve vista'daki qibi sp1 çıkarak kullanılabilir hale qelmesi kasteddiğim) sene olucak 2015... yani windows 7 alan bir arkadaş windows 7sini 4-5 sene hatta değiştirmek istemezse (xpde olduqu qibi mesela şu anda xp çokda uyumsuz deqil hani oyunlarla.. windows 98 qibi deqil demi) windows 7'yide xp qibi kullanmak isteyen biriyseniz kullancaksınız 2016 belki 2017 buda gayet normal bi zaman windows 7 için..

burda tek işe yaramaz windows sürümü vista görünüyor şu anda... vista'ya para vermeyi ben düşünmedim şu ana kadar... fakat directx 11 için kullanıyorum.. pc de toplamadım core2duo 1.8 idare edioyor. çıkan oyunları açıyor orta seviye vs oynayabiliyorum yetiyor.

2010 yılı qeldiqinde zaten çoğu donanım ayqıtı değişicek yazın bunu kenara.. mesela şu anda nasilki her yeni alınan ortalama bi pcde core2duo oluyor 2010 yılındada giriş seviyesi quad core orta seviye 6 çekirdekli işlemciler olucak.. 8 çekirdekde şimdinin quad core'u qibi olucak.

bence en mantıklısı 2010 senesini ve windows 7'yi beklemek.. directx 11de ozmana oturursa direcx 11 destekli bir ekran kartına ve 6 çekirdekli bir işlemciye sahip qüzel bir pc toplamak olcaktır.

yazın bunları kenara yarın qidip pc aldıqınızda 2010 yılında pişman olmayın..

ha şuda var.. paran boldur senin için sorun değildir değiştiririm diyorsundur o ayrı..
08 Ağustos 2008 Cuma, 00:39Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
HAFTAYA WİNDOWS 1534 CIKIYOR..ÇÜNKÜ ZATEN ELLERİNDE HAZIRLANMIŞ WİNDOWSLAR VAR ZAMANI GELDİĞİNDE SÜRÜYORLAR
31 Temmuz 2008 Perşembe, 22:18%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
melen yazmış:
Vallahi Microsoft bu gidişle Windows 1000 de çıkarır yahu!
27 Temmuz 2008 Pazar, 16:21Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ne iflası hergün bu sitede en az bir makale Microsoft hakkında olyor. PC dergilerinin her sayısında xp uçacak, vista kanatlanacak abuk sabuk şeyler var. Windows7 de cabası. Yahoo yu satın alma girişimleri bizim dil ve anlatım dersinde bile konu olsu. Ne iflasından bahsediyorsunuz! Kim iflas edecekmiş? Buyrun size reklamın gücü. Microsoft basic zamanında attı kuyuya taşı ooo.....
25 Temmuz 2008 Cuma, 01:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Bu sanki iflasa giden yol gibi gorunuyor :)
Windows 7 yi cikarmadan Vista'yi sevdirmeden ne oluyor yahu?
24 Temmuz 2008 Perşembe, 21:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

En sıcak blog-kızları

Blog yazarları da dış görünüşlerine önem verebilir.İşte "en sıcak blog yazarları" anketinin adayları

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ekim 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost