Windows 7 nasıl olsun?

Microsoft kullanıcı isteklerini de göz önünde bulundurmak amaçlı bir Windows 7 istek listesi sundu..

Windows 7 istekleri

Birçok kullanıcı güncel işletim sistemi Windows Vista'ya halen tereddütle tepki verse de Microsoft kulis arkalarında büyük hamlesi Windows 7 için harıl harıl çalışıyor. Bu iş için Redmond'lular kullanıcıların aktif katılımına önem vererek bir düzeltme/öneri listesi sundular. Bu tip isteklerle dolu liste şu an internette dolaşıyor.

İstek listesinin en yukarılarında Microsoft'un web tarayıcısı Internet Explorer ile ilgili düzeltmeler var. Firefox ne yapabiliyorsa IE'nin de artık onu yapabilmesi isteniyor. Mesela kullanıcılar tarayıcı kapatıldığında son oturumun yeniden açılması için bir seçenek istiyorlar. Bunun dışında yanlışlıkla kapatılan sekmelerin yeniden açılmasını sağlayacak bir seçenek de istenilenler arasında. Ayrıca indirilen dosyaların, geçici internet dosyaları üzerinden geçen dolambaçlı yoldan kurtulması isteniyor.

Başka istekler ise genel olarak farklı işletim sistemi kökenli olarak ortaya çıkıyor. Mesela sanal masaüstü veya daha kolay bir codec yönetimi umut ediliyor. Bazı aşırı-yaratıcı olan isteklerde Microsoft zorlanacak gibi gözüküyor. Örneğin Xbox oyunlarını doğrudan Windows-Sabit-Disklerine kopyalama imkanı gibi veya tekelleşmeye karşı yasalar tarafından hiç de kolay kabul edilemeyecek olan bütünleşik bir anti-virüs yazılımı isteği.

Microsoft gelecek olan işletim sistemi ile ilgili bu listede olan hiçbir isteği yerine getirmese de Windows kullanıcıların yazılımda neyi daha çok özledikleri hakkında bir ön bilgi veriyor bu çalışma. Windows 7 için kesin bir çıkış tarihi verilmese de 2009-2010 arasında bir tarih olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları