Yeni iPhone: Galiba bu sefer gerçek!

İster inan ister inanma: Apple'ın yeni iPhone'u ilginç bir şekilde ortaya çıktı, test bile edildi!

Galiba bu sefer gerçek!

Apple'ın yeni iPhone modelinin nasıl olacağı merakla bekleniyordu.

Çıkan bütün iPhone modelleri inanılmaz başarılara imza attılar. Güçlü rakiplere karşın tahtını korumayı başaran bu cep telefonunun mirasçısı ve en son modeli de haliyle merak ediliyordu.

Galeri: Yeni iPhone olduğu iddia edilen modelin ilk görüntüleri...

Şimdi, bulunan yeni bir iPhone modeli ortalığı karıştırdı. Çin malı bir taklit olamayacak kadar kaliteli, prototip olduğu sanılan bir iPhone modeli bir barda keşfedildi. Gizmodo'nun incelediği bu cep telefonu, editörleri ve görenleri gerçekliğine ikna etmeyi başarmış. Peki ya özellikleri neler?

Yeni iPhone tasarımının farkları

Yeni iPhone tasarımının farkları
İçindeki parçalardada Apple yazıları var

Prototip bir ürün olduğuna inanılmasının en büyük sebebi, kasa içerisindeki parçaların mükemmel bir şekilde yerlerine oturması oluyor.

Gerçekten de kasanın içinin açılmış fotoğraflarında ve zaten dış görünüşünden de genel olarak fabrika işi kalitesi göze çarpıyor.

Daha ağır, daha düz ve daha köşeli bir model bu. Daha keskin hatlar ve düz sırt, daha basit, sade ve şık bir tasarım sunsa da, cep telefonu dünyasındaki genel ergonomik standartların dışına çıkıyor. Yeni cep telefonları kıvrımlı hatlarla elde rahat bir tutuş sağlamaya yöneliyor.

Ayrıca köşelerindeki birleşim noktaları da dikkat çekiyor. 70'lerin tasarımlarına benzerlikler var.

İşte en önemli teknik farklılıklar

İşte en önemli teknik farklılıklar
Yenisi ve eskisi

iPhone 3GS yazsa da içindeki parçaların daha küçük olması dikkat çekiyor. Ayrıca ekranı biraz daha küçük, cihaz 3 gram daha ağır ve pili öncekinden biraz daha büyük.

En önemli özellikleri arka kamera lensinin daha büyük olması ve 3G görüşmeler için ön tarafta da bir kamera yer alması.

Standart SIM kartlar yerine Micro SIM kart kullanıyor. Bu açıdan iPad ile uyumlu. Ses tuşları ayrık ve metalik; akra kısım ise dümdüz, cam-seramik ya da sert parlak plastik gibi duruyor. Bunun sebebinin kablosuz sinyallerin daha iyi iletilmesi olabileceği düşünülüyor.

Ekranının çözünürlüğünün daha yüksek olduğu ve iPhone 4.0 OS kullandığı iddia ediliyor. Yine iddialara göre Apple bu işletim sistemini uzaktan kontrol ederek kullanıma kapatmış ve cep telefonu başlarda çalışırken artık çalışmıyor. Elbette bunlar şüpheli kısımlar, ama doğruluk ihtimali de oldukça yüksek.

Okuyucu Yorumları